Hlina sa obáva vydierania, žiada o preskúmanie prípadu s nebankovkou

TA3 TASR
2.9.2016 13:06

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár by mal preveriť, či niekto z jeho podriadených na Generálnej prokuratúre SR nerobí nadprácu v prospech úžerníckych firiem, špeciálne v prospech nebankovej spoločnosti Pohotovosť s. r. o. Myslí si to predseda KDH Alojz Hlina, ktorý sa zároveň domnieva, že sa môže stať obeťou politického vydierania.

Hlina to na tlačovom brífingu vysvetlil pokračujúcim konaním v trestnej veci, týkajúcej sa postavenia múrika pred prevádzku spoločnosti Pohotovosť dňa 3. septembra 2015. Súčasný predseda KDH bol políciou obvinený z prečinu obmedzovania osobnej slobody a neoprávneného zásahu do práv k domu, bytu alebo nebytovému priestoru.

"Hoci prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I ešte v septembri 2015 zrušil obvinenie z dôvodu nezákonnosti, pred Vianocami Generálna prokuratúra na základe odvolania spoločnosti Pohotovosť rozhodla o zrušení tohto rozhodnutia a nariadila vo veci ďalej konať," upozornil Hlina, ktorý dodal, že GP reagovala na odvolanie spoločnosti, ktorá užívala priestory prevádzky neoprávnene.

Rozhodnutie GP preto Hlina považuje za záujem, za ktorým sú nadštandardné vzťahy s nebankovou spoločnosťou a takisto ako možnú súčasť politického boja. Upozornil totiž, že podľa stanov KDH je pozastavené členstvo tomu, voči ktorému je vznesená obžaloba.

„Pokojne sa môže stať, že sa nájde prokurátor, ktorý v príhodnej chvíli voči mne vznesie obžalobu a KDH tak príde o predsedu," uviedol Hlina. Vyzýva preto generálneho prokurátora, aby GP nevtiahol týmto spôsobom do politického zápasu a aby preveril, či niekto z GP neužíva benefity, ktoré mu poskytla nebanková spoločnosť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok