Horibilná suma za cigánsku. Bratislavčan kritizuje "šmejdov", hovorí o vianočnom podvode na košických trhoch

ta3
3.12.2023 11:00

Vo viacerých mestách sa začali vianočné trhy a spoločne s nimi prišlo aj pobúrenie Slovákov z predražených produktov. Jeden zo Slovákov sa verejne rozhorčil nad zarážajúcou cenou za "cigánsku v žemli".

Vianočné trhy Košice
Facebook/Košice - Mesto Košice

Sociálnymi sieťami sa koncom novembra šírila nepravdivá správa o predraženom chlebe s masťou a cibuľou na vianočných trhoch v Bratislave. Tohto virálneho príspevku satirických profilov sa chytili aj slovenskí politici a zdieľali neoverené informácie, ktoré boli len vtipom.

To sa však nedá povedať o skúsenosti návštevníka, ktorý v jednom z košických stánkov zaplatil viac ako 50 eur za "cigánske v žemli".

Horibilné sumy

Podľa jeho slov ho mali stáť tri žemle viac ako 50 eur. "A samozrejme bez bločku," napísal na sociálnej sieti Bratislavčan Tomáš Smutný a doklad si musel vypýtať.

"50 eur sa mi zdalo trochu veľa, ale hovorím si, že ceny išli hore. Vyžiadal som si teda bloček, aby som si neskôr vedel túto sumu skontrolovať," vysvetlil.

Neochota vypísať blok

Predavač mal podľa zákazníka neochotne vypísať pokladničný blok a trvať mu to malo viac ako tri minúty. Predajcovia mu zaúčtovali 400 gramov krkovičky a 400 gramov kuracieho mäsa, čo sa podľa neho do žemlí nemohlo ani zmestiť.

"Ďalšie položky sú vyslovene podvod - štyrikrát cibuľa za šesť eur, pritom sme mali normálne tri cigánske. Príloha osemkrát, pritom tri razy natrel horčicu, raz papričky a raz uhorku, to je maximálne päť príloh," priblížil Tomáš.

Mesto by to malo riešiť

"Mne to nejak neuškodilo, akurát to zanechalo nechutnú pachuť z košických trhov, ktoré už radšej vynechám," opísal návštevník. Na pokladničnom bloku vystupuje spoločnosť Edisan, ktorá nie je platcom DPH a od roku 2018 vykazovala straty v desiatkach eur, za predošle dva roky boli na nule.

Mesto by si podľa neho malo s podobnými predajcami spraviť poriadok.

V komentároch na príspevok reagoval aj starosta košickej mestskej časti KVP Ladislav Lorinc: "Mrzí ma, že si mal takúto nepríjemnú skúsenosť. Suma je zarážajúca. Osobne by som to neakceptoval a nezaplatil. Verím, že väčšina predajcov je poctivých a snažia sa vykryť nájom a niečo zarobiť. Stánky prenajíma mesto Košice. Skúsim sa opýtať magistrátu, či niekto kontroluje, čo sa tam deje. Nezvážiš podanie na Slovenskú obchodnú inšpekciu?"

Pozrite si archívnu reportáž o tom, že návštevu vianočných trhov si nemôže dovoliť každý.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok