Útok na národné menu. Kollár sa obul do Valla, politici naleteli na chlieb s masťou a cibuľou za 8,90 eura

27.11.2023 15:14

Sociálnymi sieťami sa šíri správa o predraženom chlebe s masťou a cibuľou. Ako prvý na ňu upozornil bývalý moderátor, poslanec SNS a podpredseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Karol Farkašovský. Ide však o nepravdivú informáciu. Fotka s predraženou cenovkou je len internetovým vtipom.

Chlieb s masťou a cibuľou
Foto: Facebook/EMEFKA

Predražený chlieb zaplavil sociálne siete. Fotku, na ktorej sa okrem samotného chleba vyníma cenovka 8,90 eura a popis "Domáci špaldový chlebík s vegan masťou a bio cibuľkou", zdieľali a komentovali viaceré osoby slovenskej politickej scény.

Paradoxom však je, že išlo o internetové meme, ktoré narážalo na vysoké ceny výrobkov a produktov na bratislavských vianočných trhoch. Ako naznačuje fotka, ktorú zdieľal Farkašovský, fotomontáž bola vytrhnutá z kontextu, následkom čoho vznikol hoax.

Útok na národné menu

Poslanec za SNS označil krajec chleba za "útok na národné menu". Podľa bývalej poslankyne Anny Belousovovej je zas ukážkou toho, kam sme sa to dostali od roku 1989. 

Chlieb nenechal chladným ani Kollára

Do debaty sa zapojil aj bývalý predseda parlamentu Boris Kollár. Ten v komentári pod príspevkom poslanca Farkašovského vyjadril rozhorčenie nad primátorom hlavného mesta Matúšom Vallom a "nenažratým bratislavským magistrátom".

Kollár svojím komentárom narážal na možný predražený prenájom stánkov. "Skúste sa pozrieť, koľko pýta za prenájom Vallo a potom súďte odborníka," napísal Kollár v závere komentára.

Ako sa z "memečka" stala "pravda"

Obrázok sa pôvodne objavil na satirickej stránke EMEFKA, ktorá ho zdieľala s cieľom upozorniť na vysoké ceny iných produktov na vianočných trhoch.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok