Slovan vyhral proti Klaksvíku. Postupuje do vyraďovacej fázy

30.11.2023 18:47 , Aktualizované: 30.11.2023 21:57

Slovan prehrával s Klaksvíkom po góle Mikkelsena, no dvoma gólmi kapitána Juraja Kucku zápas otočil a na Faerských ostrovoch zvíťazil 2:1. Postupuje do vyraďovacej fázy.

Slovan Bratislava 2:1 Kĺ Klaksvík

Pozrite si, ako sa hráči Slovanu cítia po víťazstve.

Víťažný gól

O víťazstve zverencov Vladimíra Weissa v hlavnom meste Faerských ostrovov rozhodol Juraj Kucka. Kapitán hostí najprv v 24. minúte odpovedal na úvodný zásah Madsa Mikkelsena a v 62. zariadil tesný triumf hostí. Klaksvík tak ukončil deväťzápasovú domácu šnúru bez prehry v európskych pohároch. Slovan zaznamenal v piatich zápasoch tri víťazstvá a jednu remízu a s 10 bodmi figuruje na 2. mieste tabuľky.

Priebeh zápasu

Prvé je jedenásťbodové Lille, ktoré vo štvrtok vyhralo na pôde Ľubľany 2:0. Tretí Klaksvík má štyri body, o jeden menej získal slovinský zástupca. Práve s ním uzavrie Slovan skupinové boje 14. decembra na Tehelnom poli.

Lille privíta v záverečnom zápase Klaksvík. Víťaz skupiny sa predstaví priamo v osemfinále, druhého čaká v play off o účasť v osemfinále jeden z tímov Európskej ligy, ktoré skončia v skupinách na 3. mieste.

20:05 Slovan dal gól. Juraj Kucka dal vo štvrtok dvoj góly. Čavrič vyhral súboj v strede poľa, vyšprintoval s loptou po krídle, našiel uličku na Kucku, ktorý si prvým dotykom loptu posnul pred seba a potom ju pravačkou napálil do stredu brány.

19:50 Center z pravej strany našiel pri malom vápne Klettskarda, ktorý zakončoval z voleja o zem, Borjan sa musel natiahnuť, aby tento pokus vytesnil.

19:48 Začal sa druhý polčas.

19:32 Prvý polčas sa skončil. Zápas skončil vyrovnane 1:1.

Góly: 17. Mikkelsen – 24. Kucka. ŽK: 27. da Silva (KLK).

19:26 Slovan atakuje rozohrávku súpera, ten si ale dokázal poradiť veľmi dobre a rýchlo sa dostal na dostrel, kde da Silva prihrával do šestnástky, Gussias sa k lopte nedostal.

19:21 Borjan podbehol center z rohového kopu, na druhej žrdi zakončoval hráč z bránovej čiary, trafil bočnú sieť. Dodatočne sa ale pískal útočný faul.

19:15 Čavrič vyšprintoval za loptou, na hranici šestnástky bol ale o čosi skôr brankár Johansson.

19:11 Slovan dal gól. Gól strelil JURAJ KUCKA.

19:10 Náznak prvej väčšej šance Slovana, Čavrič utiekol po ľavom krídle, jeho center prepadol na druhú stranu na Kankavu, ktorý loptu sklepol pre voľného Barseghjana, ten loptu zle trafil a tá ani nešla na bránu.

19:08 Slovan opäť zakončil, nejednalo sa ale o žiadny nebezpečný pokus.

19:07 Tím KÍ Klaksvík práve strelil gól. Klaksvík ide do vedenia. Z vlastnej polovice poslal dlhý nákop Forren, MADS BOE MIKKELSEN si ho dokázal spracovať za Bajričom, obišiel aj vybiehajúceho Borjana a z uhla poslal loptu do siete.

19:02 Danielsen sa dokázal presadiť v strede poľa, v šestnástke mal troch spoluhráčov, Slovan mal šťastie, že Kankava prihrávku vystihol.

18:52 Slovan skúsil zaútočiť po ľavej strane, ale dobre zasiahol Danielsen, belasí sa ďaleko nedostali.

Zostava hráčov:

KÍ Klaksvík: Johansson – Pavlović, Faerö, Forren – Danielsen, J. Andreasen (C), Joensen, da Silva – Mikkelsen, Klettskarð, Gussiås.

Náhradníci: Matras – D. Andreasen, Josephsen, Kalsö, Kronberg, Gaard, Petersen, Vilhelmsen, Latif.

ŠK Slovan Bratislava: Borjan – Blackman, Kašia, Bajrić, Zmrhal – Kankava, Savvidis, Kucka (C) – Barseghjan, Čavrić, Strelec.

Náhradníci: Hrdina, Trnovský – Abubakari, Agbo, Lichý, Marcelli, Pauschek, Tolić, Vojtko, Wimmer, Sharani.

18:45 Začína sa zápas Slovan verzus Klaksvík

Čo očakáva Weiss?

Hlavný kouč však zdôraznil, že sa nechce spoliehať na iné výsledky, keďže v predvečer súboja mohli z áčka matematicky postúpiť všetky štyri tímy.

"Tak, ako je to životná šanca pre Klaksvík, tak je naša povinnosť uhrať výsledok, po ktorom budeme spokojní. Potrebujeme aspoň jeden bod, ale chceme vyhrať. Aj proti Ľubľane sa totiž môže stať všeličo," narážal na záverečný skupinový zápas na Tehelnom poli.

Čo ak nepostúpia?

"Myslím si, že ak by sme za daného stavu a vývoja nepostúpili, bola by to tragédia. Zajtra máme kľúčový zápas a verím že odtiaľto odídeme spokojní. Je obdivuhodné a neuveriteľné, čo Klaksvík i Faerské v posledných rokoch dokázali v takejto malebnej krajine. Mám pred nimi rešpekt a viem, že to nebude prechádzka. My sme v dobrom postavenú v lige i v skupine, ale musíme to zajtra potvrdiť, inak by to stratilo pointu, že na čo sme tú konferenčnú ligu hrali," povedal Weiss na predzápasovej tlačovej konferencii na štadióne Tórsvöllur.

Pozrite si archívny rozhovor so športovým redaktorom Patrikom Tkáčom, ktorý nás informoval o príprave slovanistov na dôležitý duel.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok