Matka 15-ročného Romana po jeho pohrebe strieľala na ulici: Nechcela som nikomu ublížiť

30.11.2023 13:20 , Aktualizované: 30.11.2023 14:37

V súvislosti s nešťastím na základnej škole v Parchovanoch, kde spáchal 15-ročný chlapec samovraždu, polícia preveruje incident streľby z plynovej pištole. Na ulici, na ktorej býva rodina zosnulého, polícia zaistila vystrelené nábojnice. Strieľať mala matka šikanovaného chlapca.

plynova pistol
Foto: TASR/Polícia SR (ilustračný záber)

Televízia JOJ prišla s informáciou, že dôvodom mala byť frustrácia, ktorú matka po pohrebe prežila.

"V nedeľu po pohrebe nášho syna, keď už odišli aj hostia, tak som rozmýšľala, že som si práve pochovala jediného syna. Ja nie som žiaden kriminálnik ani nič také, ani by som nikomu neublížila. Ale bohužiaľ, urobila som strašnú hlúposť. A keďže už bola polnoc, všade ticho a vo mne ten smútok a tlak a to všetko - vzala som tú zbraň a postavila som sa pred ich dom. Nechcela som nikomu ublížiť, len do vzduchu som vystrelila, ani neviem koľko nábojov tam bolo. Nepekné slová som zakričala. Je to zbraň, ale je to plynová pištoľ so zatavenou hlavňou," uviedla Iveta Michalíková, mama nebohého Romana pre TV JOJ.

Detaily prípadu

V obci Parchovany neďaleko Trebišova skočil zo strechy základnej školy len 15-ročný žiak. Romana previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahol.

Základná škola Parchovany, na ktorej 21. novembra incident odohral, podáva trestné oznámenie. Učitelia dostávajú anonymné vyhrážky. Škola však tvrdí, že na svojej pôde neevidovala šikanu.

Pozrite si reportáž o tom, že šikany na školách pribúda.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok