Focus: Najsympatickejším šéfom strany je Danko, Fico je tretí

TA3 Focus
22.8.2016 10:56

Takmer polovica respondentov považuje predsedu vládnej SNS za sympatického. Vyplýva to z posledného prieskumu agentúry Focus. Na druhom mieste je medzi predsedami strán Béla Bugár, na treťom premiér a predseda Smeru Robert Fico.

Z politikov, ktorí boli v prieskume sledovaní, je najsympatickejší Andrej Danko, ktorému svoje sympatie vyjadrila takmer polovica respondentov (49%). Za ním nasleduje B. Bugár, ktorý je sympatický 44% respondentom.

S odstupom nasledujú politici: R. Fico (je sympatický pre 36% respondentov), R. Sulík (34%), B. Kollár (29%) a I. Matovič (28%). Nový predseda KDH A. Hlina je sympatický pätine respondentov (21%). Najnižšia miera sympatií bola vyjadrená M. Kotlebovi (19%). Naopak najvyššia miera nesympatií bola vyjadrená M. Kotlebovi (73%). Nasledujú I. Matovič (64%), B. Kollár (62%), R. Fico (58%) a R. Sulík (56%). Najnižšia miera nesympatií bola vyjadrená A. Dankovi (37%).

Agentúra Focus uskutočnila prieskum v dňoch 11.8. až 16.8. formou osobného dopytovania. Výberovú vzorku tvorilo 1002 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Agentúra zisťovala sympatie k predsedom politických strán. Respondentom položili otázku: "Budem vám postupne čítať mená politikov. Pri každom z nich mi prosím povedzte, či ste o ňom už počuli a ak áno, do akej miery vám je sympatický alebo nesympatický?"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok