Deň otvorených dverí v Národnej rade tento rok nebude

SITA
21.8.2016 09:34

Tradičný Deň otvorených dverí v Národnej rade tento rok nebude. Toto podujatie organizoval parlament spravidla na Deň Ústavy SR, teda 1. septembra. Dôvodom, prečo nebude, je slovenské predsedníctvo v EÚ.

Deň otvorených dverí v Národnej rade tento rok nebude
SITA/Marko Erd

„DOD tento rok nebude, pretože už 2. septembra sa uskutoční veľké podujatie v rámci predsedníctva a nie je možné organizačne a kapacitne zastrešiť obe akcie, ktoré by sa konali v takej krátkej následnosti,“ povedala Zuzana Čižmáriková z Kancelárie Národnej rady. Podľa nej sa však uvažuje sa o náhradnom termíne, ktorý by mohol byť aj na Deň detí 2017. „Zatiaľ je to však v medziach plánovania a nebol určený konkrétny termín,“ dodala.

DOD v parlamente nebol ani pred dvoma rokmi. Vtedy však z iných príčin. Vtedajší predseda parlamentu Pavol Paška ho zrušil. Kancelária Národnej rady to vysvetlila výzvou ministra financií Petra Kažimíra o nutnosti ušetriť v Kancelárii NR SR cca 800 000 eur.

Počas DOD bol pre návštevníkov pripravený kultúrny a aj športový program. Pozrieť si mohli priestory, kde sa bežne v rámci organizovaných prehliadok nedostanú. Takými sú napríklad trakt predsedu parlamentu s gremiálnou miestnosťou, v ktorej zástupcovia poslaneckých klubov rozhodujú o priebehu každej schôdze, alebo Kožený salón, kde predseda parlamentu usporadúva tlačové konferencie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok