Vojna na Ukrajine je zamrznutým konfliktom, uviedol Fico. Myslí si, že nemá vojenské riešenie

ta3/ČTK
17.11.2023 13:09

Vojna na Ukrajine je zamrznutým konfliktom, ktorý nemá vojenské riešenie. Povedal to premiér Robert Fico na slávnostnom sneme strany Smer-SD. V prejave tiež zopakoval výhrady proti sankciám zavedeným voči Rusku.

Robert Fico
TASR/Jaroslav Novák

Fico nešetril kritikou

"Kto sa odkloní od povinnej rétoriky, ktorá sa šíri svetom, je okamžite označovaný za ruského trójskeho koňa. Kto je pre mier, je vojnový štváč a ruský agent," uviedol Fico k vojne na Ukrajine. Nová vláda na rozdiel od postoja predošlej vlády odmietla vojensky pomáhať Ukrajine zo štátnych zásob.

Fico pri príprave akýchkoľvek sankcií chce žiadať analýzu ich dopadov na Európsku úniu aj na Slovensko, pretože podľa neho "sankcie strácajú zmysel, keď nás poškodzujú".

Podľa Fica je pozastavenie členstva Smeru-SD v Strane európskych socialistov (PES) trestom práve za suverenitu a odvahu jeho strany stáť si za svojím názorom.

PES v októbri pozastavenie členstva Smeru-SD a Hlasu-SD zdôvodnila Ficovým odklonom od hodnôt európskych socialistov a vtedy ešte len pripravovanou vládnou spoluprácou so SNS, ktorú európski socialisti označili za krajne pravicovú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok