Matovič v pléne kritizoval vládu aj opozíciu. Fica označil za klamára bez svedomia

ta3/TASR
14.11.2023 16:10

Poslanec Národnej rady SR Igor Matovič (klub Slovensko, Za ľudí, KÚ) kritizoval počas utorkovej diskusie o programovom vyhlásení vlády (PVV) koalíciu aj opozíciu.

Matovičova vizuálna pomôcka

Vláde vyčítal neplnenie sľubov spred volieb, hovoril o rozkrádaní štátu a korupcii. Kritizoval aj neúčasť všetkých ministrov a premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na rokovaní parlamentu.

Ešte skôr vystúpil s prejavom nový predseda vlády. Po jeho prejave k nemu prišiel Matovič s nápisom „Klamár bez svedomia“, na ktorom bola namaľovaná šípka, ktorá naňho ukazovala.

Šéf parlamentu Peter Pellegrini Matovičovi pripomenul, že v rokovacej sále sú vizuálne pomôcky zakázané.

Kritizoval kroky novej vlády

Matovič v pléne pripomenul predvolebné sľuby novej vlády a poukázal na jej aktuálne kroky. Hovorí o okrádaní dôchodcov či rodín s deťmi. Tvrdí, že jeho vláda prijala opatrenia na pomoc týmto skupinám napriek krízam, pričom vlády Smeru-SD podľa neho za osem rokov hojnosti urobili na pomoc ľuďom málo.

Kritizoval aj vládne návrhy predložené na aktuálnu schôdzu NR SR. Novela zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti podľa neho zoberie ľuďom nárok na včasné zákroky.

Líder hnutia Slovensko adresoval kritiku aj do radov opozície. Napriek tomu jej zástupcov, s výnimkou SaS, pozval 17. novembra o 17.00 h na Hodžovo námestie, kde jeho hnutie pripravuje podujatie k výročiu novembra 1989.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok