Na najvyššej európskej hore zahynula Slovenka aj jej spoločníci

TA3 ČTK
18.8.2016 11:45

Pri výstupe na najvyššiu horu v Únii Mont Blanc zahynul 50-ročný nemecký sprievodca a jeho dve klientky, 32-ročná Slovenka a 33-ročná Britka poľského pôvodu. Vydali sa na cestu a na francúzskej časti hory zrejme zahynuli. Ich telá nachádzali postupne v stredu a vo štvrtok.

Francúzska televízna stanica BFM uviedla, že túto trojicu zachytila na vrchu Mont Maudit (Prekliata hora) lavína. Záchranári začali pátrať po nezvestných horolezcoch v stredu - deň po tom, ako sa vydali na horu, ktorej vrchol sa nachádza vo výške 4465 metrov.

Telá oboch žien našli v stredu večer v úzkej rokline, Nemca objavili ráno približne na svitaní. "Skupinu strhla lavína sérakov, čiže veľkých kusov ľadu," uviedol predstaviteľ záchranárov pre spravodajský portál FranceTVinfo.

Podľa polície nebolo v utorok lavínové riziko avizované. Záchranári však pripomenuli, že s nebezpečenstvom musia ľudia v tomto úseku počítať. Konkrétne príčiny nešťastia ešte vyšetrujú.

Nebezpečný terén a nevľúdne počasie každoročne na masíve Mont Blanc vyústi do desiatok úmrtí. Telá obetí často nachádzajú až nasledujúci rok, keď sa roztopí ľad.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok