Nemecký žiak postrelil svojho spolužiaka. Ten zraneniam podľahol

ta3/čtk/TASR
9.11.2023 18:26 , Aktualizované: 9.11.2023 18:32

V škole v Offenburgu na juhozápade Nemecka chlapec postrelil a smrteľne zranil svojho spolužiaka. Polícia podľa tlačovej agentúry DPA uviedla, že obeť svojim ťažkým zraneniam podľahla. Útočník bol vzatý do väzby pre podozrenie zo zabitia, uviedli polícia a prokuratúra.

F-f_Lmna8AEPyf7.jpg
X/Zaid Ahmd

Zastavila ho dospelá osoba

Podľa polície strelec vošiel do triedy na strednej škole pre deti so špeciálnymi potrebami a na spolužiaka vystrelil najmenej jeden výstrel z automatickej zbrane. Krátko na to polícia podozrivého strelca zatkla priamo v škole na juhozápade Nemecka.

Polícia je presvedčená, že konal sám, pričom podľa prvotných zistení medzi páchateľom a jeho obeťou bol predtým vzťah. Žiaci predmetnej školy sú v starostlivosti psychológov.

Podozrivého z útoku zatkli po rozsiahlej policajnej akcii. Podľa policajtov bol páchateľom jeden človek, ako aj jedna obeť. Podľa polície zrejme nehrozí žiadne ďalšie nebezpečenstvo.

Podľa agentúry DPA sa útok odohral v triede 9. ročníka, ktorú podozrivý navštevoval. Údajne ho zastavila až dospelá osoba, ktorá na škole nepracuje.

Miestni obyvatelia uviedli, že nad areálom školy prelietava vrtuľník. Približne 180 žiakov muselo zostať vo svojich triedach, ktoré mohli opustiť až neskôr. Potom sa mohli po odbornom ošetrení vrátiť k rodičom.

Podobné incidenty

V stredu 8. októbra polícia zasahovala v škole v severonemeckom meste Hamburg pre nahlásenie dvojice ozbrojených mladíkov vo veku 12 a 13 rokov, ktorí údajne ohrozovali učiteľa. Polícia neskôr zadržala celkovo päť chlapcov vo veku 11 až 14 rokov a zhabala tri hračkárske zbrane.

Nemecko zažilo 23. augusta tohto roku dva útoky na školách, keď mladík ozbrojený nožom vážne zranil osemročného chlapca v meste Bischofswerda na východe Nemecka a 13-ročného chlapca pobodal spolužiak v Harsewinkel na západe krajiny.

V marci 2009 zastrelil 17-ročný študent v škole v západonemeckom Winnendene 15 ľudí a seba.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok