Slovan je pripravený na odvetu s Lille. Za bodovým ziskom ich poženie takmer vypredaný štadión

ta3/TASR
8.11.2023 10:45 , Aktualizované: 8.11.2023 16:22

Futbalistov Slovana Bratislava čaká ďalší veľký zápas na medzinárodnej scéne. Vo 4. kole A-skupiny Európskej konferenčnej ligy privítajú na Tehelnom poli favorizovaný OSC Lille, ktorý pred dvoma týždňami vo Francúzsku dokázali potrápiť a podľahli so cťou 1:2. Súper sa vďaka víťazstvu dostal pred nich o bod na čelo tabuľky. Do boja o postup sa po triumfe 3:0 nad Olimpijou Ľubľana vrátil šampión z Faerských ostrovov KÍ Klaksvík, ktorý figuruje so štyrmi bodmi na tretej priečke.

Dá sa s nimi hrať

Zverencov Vladimíra Weissa staršieho poženie vpred plný štadión, v predaji bolo dva dni pred úvodným výkopom už len 2 500 vstupeniek.

Slovan ťahá v domácej Niké lige osemzápasovú víťaznú šnúru, cez víkend vyhral v Banskej Bystrici 4:1. „Nálada v tíme je veľmi dobrá. V lige víťazíme, sme efektívni a darí sa nám. Je to výborné pre našu sebadôveru pred takýmto veľkým zápasom,“ povedal pre klubový web pravý obranca Cesar Blackman.

Lille naposledy v Ligue 1 remizovalo na pôde Olympique Marseille 0:0. Súper „belasých“ ťahá vo všetkých súťažiach sériu siedmich stretnutí bez prehry.

Slovanisti sa však presvedčili, že aj s popredným tímom jednej z najlepších európskych líg sa dá hrať. V Lille viedli po góle Aleksandara Čavriča, no po prestávke mal domáci tréner Paulo Fonseca šťastnú ruku na striedania. Predovšetkým príchod kosovského špílmachra Edona Zhegrovu oživil hru, čo neskôr viedlo k obratu Lille na 2:1.

Možno nastúpi aj Weiss mladší

„Aj napriek prehre si môžeme vziať z vonkajšieho zápasu dávku optimizmu a nádeje. Vypracovali sme si proti nim niekoľko čistých šancí a dobre sme bránili. Žiaľ, takýto súper hneď potrestá vaše chyby. Verím, že doma ešte urobíme ten krok dopredu, aby sme tentoraz aj bodovali. Presne pre takéto zápasy som prišiel do Slovana. Je niečo úžasné hrať pred plným štadiónom. Myslím si, že s fanúšikmi budeme doma ešte silnejší a správne motivovaní. Už sa neviem dočkať štvrtku,“ pokračoval panamský reprezentant.

Slovanu bude chýbať krajný obranca Lucas Lovat, ktorý uvidel v Lille červenú kartu. K dispozícii by už mal byť kapitán Vladimír Weiss mladší, ktorý po zranení odohral prvý polčas sobotňajšieho stretnutia v Banskej Bystrici.

Zápas ŠK Slovan Bratislava - OSC Lille má úvodný výkop vo štvrtok o 21.00 h. Hlavným rozhodcom je Maďar Gergő Bogár.

V druhom stretnutí A-skupiny sa Olimpija Ľubľana pokúsi získať prvé body proti Klaksvíku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok