Premiérový gól na body nestačil. Škriniar si v PSG otvoril strelecký účet, jeho tím však podľahol AC Miláno

ta3/Patrik Mindžák/TASR
8.11.2023 09:38 , Aktualizované: 8.11.2023 10:13

Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar čakal na úvodný zásah za nový klub, do ktorého v lete prestúpil, štrnásť zápasov. Podarilo sa mu to v Lige Majstrov, keď otvoril skóre duelu s AC Miláno. Gól však nepriniesol bodový zisk, Taliani zápas otočili a skupina smrti ostáva otvorená aj po štvrtom kole.

F-W6PpnX0AA9nUH.jpg
X/Paris Saint-Germain

Dve dôležité hlavičky

V deviatej minúte si po rohu skvelo na center nabehol slovenský obranca v službách PSG a hlavou strelil prvý gól za francúzsky veľkoklub.

Kapitán Marquinhos predĺžil center a Škriniar v miernom pokľaku poľahky poslal loptu do siete.

Už o tri minúty neskôr však Rafael Leao vyrovnal. Strelu Oliviera Girouda dorazil efektnými nožničkami.

V 50. minúte došlo k obratu, práve Škriniar neubránil nestarnúceho Girouda a ten ho prevýšil v hlavičkovom súboji.

Vrátil sa aj Donnarumma

„Vždy je pre mňa výnimočné hrať na San Sire po šiestich rokoch, ktoré som tu strávil. Proti AC to bol dnes náročný zápas,“ povedal Škriniar pre web uefa.com.

Slovenský obranca patril k najlepším hráčom PSG a špecializovaný portál sofascore mu za výkon udelil známku 7,8 - najvyššiu zo všetkých hráčov PSG.

V 80. minúte dostal žltú kartu a v závere stretnutia ho tréner hostí vystriedal za útočníka Bradleyho Barcolu.

Zatiaľ čo Škriniar sa na San Sire pripomenul gólom, jeho spoluhráča brankára Gianluigiho Donnarummu privítali priaznivci AC hanlivými pokrikmi a hádzaním falošných bankoviek s jeho podobizňou. Bola to ich reakcia na Donnarummov odchod v roku 2021 z AC do PSG, po ktorom mu dali prezývku „Dollarumma“.

Pred dvomi rokmi bola jeho trhová hodnota niekoľko miliónov eur, no z AC odišiel zadarmo po vypršaní kontraktu, hoci mu milánsky klub údajne ponúkal nový.

Vyrovnaná skupina

Po štyroch kolách skupiny F je na čele Dotmund so siedmimi bodmi, o bod zasotáva francúzsky majster.

O ďalší bod menej má taliansky klub, na poslednom mieste ostáva Dúbravkov Newcastle. Ten doteraz nazbieral iba štyri body.

Všetky tri tímy tak delia minimálne odstupy, postúpiť môže každý z nich. V piatom kole môžeme spoznať už postupujúceho zo skupiny smrti.

Na domácej pôde privíta PSG anglický Newcastle, AC Miláno bude opäť hrať na San Sire, bojovať budú s Dortmundom. Oba duely sa odohrajú 28. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok