Bahamská šprintérka zvíťazila v štvorstovke vďaka netradičnému finišu

TASR
16.8.2016 11:21

Bahamská šprintérka Shaunae Millerová ovládla ženskú štvorstovku na olympijských hrách v Riu de Janeiro. V dramatickom finiši triumfovala vďaka cieľovej "rybičke" o sedem stotín pred Američankou Allyson Felixovou. Po bronz si dobehla Jamajčanka Shericka Jacksonová.

Bahamská šprintérka zvíťazila v štvorstovke vďaka netradičnému finišu
SITA/AP

Felixová prišla tesne o zlato

Štvrťkárske finále malo mimoriadne zaujímavé vyvrcholenie. Felixová bola v samom závere blízko k zisku piatej zlatej medaily spod piatich kruhov, čím by sa stala najúspešnejšou atlétkou olympijskej histórie. V porovnaní s Millerovou bola aj rýchlejšia, no Bahamčanka zvolila netradičný finiš, ktorý ju napokon vyšvihol do čela konečného poradia. Tesne pred čiarou sa totiž "rybičkou" vrhla do cieľa a fotofiniš potvrdil, že vďaka tomuto ťahu získala zlato.

Okrem najcennejšieho kovu vylepšila časom 49,44 s aj osobné maximum. "Toto bol moment, na ktorý som čakala. Dala som do toho všetko, to muselo byť vidno," povedala Millerová, ktorá prvé chvíle po pretekoch preplakala na dráhe.

miller23_0a000002-d923-1866.jpg

Súperkinu akrobaciu nevnímala

Felixová zasa stanovila svoj najlepší výkon sezóny na 49,51 a olympijskú medailovú zbierku rozšírila na sedem cenných kovov. Tri zlaté má zo štafety 4x400 m, štvrtú z Londýna za najlepšiu dvojstovku. V Aténach 2004 aj Pekingu 2008 získala v behu na 200 m striebro. Skúsená Američanka vedela, že s blížiacim sa záverom má navrch. Millerovej akrobatickému finišu však nevenovala pozornosť. "Sústredila som sa len na seba. Moje myšlienky vôbec nesmerovali k tomu, čo robí súperka," povedala Felixová.

V rozbehoch na 400 m sa predstavila aj slovenská reprezentantka Iveta Putalová, no kvalifikačným časom 52,82 sa do semifinálovej 24-tky nezmestila. V konečnom poradí obsadila 41. priečku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok