Dráma na letisku v Hamburgu sa skončila. Muž, ktorý držal dcéru ako rukojemníčku, je v rukách polície

4.11.2023 22:09 , Aktualizované: 5.11.2023 18:11

Dráma na letisku v Hamburgu na severe Nemecka sa skončila. Polícia po 18 hodinách zatkla ozbrojeného muža a zachránila jeho rukojemníčku. Mužova dcéra by mala byť v poriadku. Informuje o tom BBC.

Ako píše BBC, muž sa vzdal dobrovoľne. "Vyzerá to tak, že dieťa nie je zranené," napísala na sociálnej sieti X polícia.

Letisko v Hamburgu uviedlo, že sa snaží čo najrýchlejšie obnoviť leteckú dopravu.

Rokovanie s únoscom

Muž držal na letiskovej ploche od soboty ako rukojemníčku svoju štvorročnú dcéru. Psychológ s ním vyjednával niekoľko hodín, píše AP.

Polícia uviedla, že rokovala s 35-ročným mužom, ktorý v sobotu násilím vošiel autom do areálu letiska a mal pri sebe malé dieťa. Podľa agentúry DPA jeho kroky zrejme súviseli so sporom o opatrovníctvo, muž chce s dcérou odletieť do Turecka, odkiaľ pochádza. Matka dieťaťa predtým kontaktovala políciu kvôli možnému únosu svojej dcéry. Celý incident trval 18 hodín.

Muž s úradmi nesúhlasil

Hovorkyňa hamburskej polície Sandra Levgruenová v nedeľu skôr uviedla, že muž nesúhlasí s niektorými rozhodnutiami úradov v súvislosti s väzbou a chce s dieťaťom odcestovať do Turecka.

"Hovorí o tom, že jeho život je kopa črepín," povedala pre nemeckú televíziu ZDF.

Prevádzka na letisku úplne utíchla v sobotu po 20:00. Polícia nechala vypratať aj oba terminály. Letisko v nedeľu uviedlo, že zrušené boli aj niektoré lety plánované na ráno. Odklonená bola aj verejná doprava smerom na letisko, ktoré je ešte stále uzavreté.

Muž z auta vyhádzoval zápalné fľaše

Muž zaparkoval automobil značky Audi bez poznávacej značky pod lietadlom. Podľa Bildu v areáli letiska založil niekoľko požiarov. Z vozidla vyhodil niekoľko zápalných fliaš, „akési Molotovove koktaily“, uviedol hovorca spolkovej polície Thomas Gerbert. Hasiči z bezpečnostných dôvodov postriekali lietadlo vodou.

Na nedeľu bolo na letisku naplánovaných celkovo 286 letov (139 odletov a 147 príletov), ktoré zahŕňali približne 34 500 pasažierov.

Pasažieri z odrieknutých letov sú v hoteli

Približne 200 pasažierov z odrieknutých letov ubytovali v hoteloch. Najhoršia je pre nich neistota, keďže nevedia, kedy odletia.

Jennifer strávila noc v hoteli, pretože jej let do Mníchova nemohol odletieť. Lietadlo bolo zatlačené späť do parkovacej polohy. „Potom sme len čakali, čakali, čakali,“ uviedla 33-ročná žena pre Spiegel. Nakoniec sa cestujúci o incidente na letisku dozvedeli z internetu a krátko nato sa im ozval pilot.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok