V Iráne horelo rehabilitačné centrum. Zahynulo najmenej 32 ľudí, ďalší bojujú o život

ta3/čtk/TASR
3.11.2023 08:09 , Aktualizované: 3.11.2023 10:36

Najmenej 32 ľudí zahynulo a 16 ďalších utrpelo zranenia pri požiari v rehabilitačnom centre v severoiránskej provincii Gilán. Štyria zo zranených sú v ohrození života, informovala agentúra AFP. Vyšetrovatelia tvrdia, že požiar mohol vzniknúť od vykurovacieho systému. Polícia už zadržala vedúceho zariadenia, aby podal vysvetlenie, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na iránske médiá.

F9_wKffWwAAyZkN.jpg
X/The Independent

Plamene osvetľovali nočnú oblohu

„Dvadsaťsedem ľudí zahynulo a 12 ďalších previezli do nemocnice po tom, čo vypukol požiar v protidrogovom rehabilitačnom tábore v meste Langarúd“ v provincii Gílán severne od metropoly Teherán, uviedol spravodajský portál iránskej justície Mizan Online. Odvolal sa na šéfa súdnictva v tejto provincii Esmaíla Sádeghího.

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa, ale podľa Sádeghího „prebieha vyšetrovanie“. Portál Mizan Online napísal, že v centre môže byť ubytovaných celkovo do 40 ľudí.

Miestna tlačová agentúra ISNA zverejnila nočné zábery plameňov, ktorý osvetľovali nočnú oblohu a bolo vidieť obrovské stĺpy dymu. Ďalšie zábery zachytávali ťažko poškodený areál po uhasení plameňov.

Podľa Úradu OSN pre drogy a kriminalitu je Irán jednou z krajín s najväčším problémom drogovej závislosti na svete. Krajina leží na hlavnej pašeráckej trase maku, zdroja ópia a heroínu, z Afganistanu do západnej Európy, uvádza agentúra Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok