V Španielsku zhorel nočný klub. Počet obetí požiaru stúpol na najmenej trinásť

ta3/ČTK
1.10.2023 13:40 , Aktualizované: 1.10.2023 14:45

Pri nedeľnom požiari v nočnom klube Teatre v Murcii na juhovýchode Španielska zahynulo najmenej 13 ľudí. Záchranári stále pátrajú po ďalších obetiach, informovala agentúra Reuters. Mladí ľudia sa objímajú pred klubom v letovisku Atalayas na okraji mesta, sú šokovaní a čakajú na ďalšie informácie. Nie je jasné, čo spôsobilo požiar, ktorý vypukol v skorých ranných hodinách, keď bolo v klube ešte rušno. Podľa miestnych obyvateľov sa v tom istom čase v podniku konalo niekoľko narodeninových osláv.

Spain_Nightclub_Fire709449988945.jpg
TASR/AP

Počet bude stúpať

Tamojšie úrady upozornili, že počet obetí pravdepodobne ešte stúpne. Starosta mesta Murcia José Ballesta uviedol, že viacero osôb je pravdepodobne nezvestných.

Prvé správy hovorili o šiestich mŕtvych a štyroch zranených. Štyria ľudia sú v nemocnici, pretože sa nadýchali dymu. Na videozázname zdieľanom na internete je vidieť, ako nad budovou šľahajú plamene a z jej veľkých okien sa valí hustý tmavý dym.

"Myslím, že sme odišli tridsať sekúnd až minútu predtým, ako sa spustil alarm, zhasli všetky svetlá a začalo sa kričať, že horí," povedal agentúre Reuters jeden z preživších.

"Sme zničení," povedal starosta Ballesta pre španielsku televíziu 24 hodín. Mesto Murcia vyhlásila trojdňový smútok a vlajky na radnici boli spustené na pol žrde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok