Bolt suverénne postúpil, so štartom však spokojný nebol

SITA
13.8.2016 22:59

V sobotu krátko po poludní miestneho času sa prvýkrát na olympiáde predviedol v akcii Usain Bolt. Svetový rekordér a muž, ktorý prišiel do Ria de Janeiro až v troch disciplínach skompletizovať zlatý olympijský hetrik, na svojej vstupnej stovke neponúkol prekvapenie.

Bolt suverénne postúpil, so štartom však spokojný nebol
SITA/AP

Po slabšom štarte predviedol asi 30 m prvotriedneho šprintu a záverečných 30 - 40 m tradične vypustil pokukujúc po súperoch. Aj tak zvíťazil v siedmom rozbehu za 10,07. Druhý istý postupový flek obsadil Bahrajnčan Andrew Fisher s časom 10,12. V súčte všetkých ôsmich kvalifikačných rozbehov skončil obhajca londýnskeho zlata štvrtý, najlepší čas ponúkol podľa mnohých Boltov hlavný rival, Američan Justin Gatlin, a to 10,01. Z rozbehov do semifinále postúpilo 24 šprintérov.

"Nebol to najlepší štart. Cítil som, že to bolo trochu pomalé. Nie som zvyknutý bežať tak skoro na šampionátoch. Verím, že zajtra sa budem cítiť lepšie, vo väčšej pohode," uviedol Usain Bolt vo fleš interview po svojom behu.

Bolt prišiel do Ria de Janeiro s ambíciou potvrdiť status atletickej legendy. Šesťnásobný olympijský víťaz a jedenásťnásobný majster sveta bude o týždeň tridsiatnikom a v tomto roku pre zranenie absolvoval oveľa menej štartov, ako si naplánoval. Aj tak je hlavným favoritom na dovŕšenie zlatého hetriku na 100 m, 200 m aj 4x 100 m.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok