Procházka nebude kandidovať za predsedu Siete, ale chce byť ďalej užitočný

TA3 TASR
13.8.2016 10:18

Radoslav Procházka na mimoriadnom sneme v Trnave oznámil, že nebude kandidovať na post predsedu strany #Sieť. Zároveň načrtol víziu budúcnosti strany a ponúkol množstvo rád. Procházka naznačil, že sa chce usilovať o post, na ktorom bude užitočný, o čo ide, však nespresnil.

Procházkove dôvody

Ako prvý dôvod svojho rozhodnutia uviedol Procházka výsledok v marcových parlamentných voľbách na úrovni 5,6 percenta, ktorý zaostal za očakávaniami. "Najsilnejší objektívny dôvod odísť prišiel vo chvíli, keď ma začali opúšťať ľudia, ktorých som navrhol, presadil a dostali sa aj do parlamentu. Lídrom je človek, ku ktorému sa ostatní pridávajú, nie od ktorého odchádzajú. Odo mňa odišlo osem ľudí, a to sa nedá 'obkecať'. Je to moje zlyhanie," priznal Procházka.

Podľa jeho slov každý z nespokojencov mal svoje dôvody na odchod. Niektorým podľa svojich slov Procházka rozumie, z niektorých sa mu však obracia žalúdok. "Vyčerpal som vlastnú kapacitu kompromisov pre stranu," podotkol.

Procházka o budúcnosti strany

Procházka delegátov upozornil, že ak chce strana komunikovať, potrebuje reálny obsah. "Koho tam vonku zaujímajú vnútorné spory? Máte historickú povinnosť brániť a rozvíjať európsku podstatu Slovenska. Treba hovoriť o výhodách členstva SR v EÚ," apeloval. Strana má podľa jeho slov trvať aj na nezávislosti policajnej inšpekcie a jej odklonení od policajného prezidenta a ministra vnútra.

"Môj odchod dáva strane príležitosť na celkovú katarziu. Pokus o katarziu by mal mať formu aj nového názvu pre stranu. Dohodnite sa vy, čo má byť tou podstatou," povedal Procházka. Podľa jeho slov má zmysel komunikovať aj s mimoparlamentnými stranami, resp. uvažovať o spojení. Spomenul KDH, SDKÚ-DS či Šancu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok