Ukončili vyšetrovanie spornej nahrávky s Matovičom a Procházkom

TA3 SITA
10.8.2016 13:06

Polícia uzavrela prípad financovania prezidentskej kampane Radoslava Procházku pred voľbami v roku 2014. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vec v prípade podozrenia z nezákonného financovania kampane odmietol.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vo veci skrátenia dane a poistného trestné stíhanie ešte koncom júna minulého roku rozhodnutím podľa Trestného poriadku zastavil a vec v prípade podozrenia z nezákonného financovania prezidentskej kampane začiatkom júna tohto roku rozhodnutím podľa Trestného poriadku odmietol," potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Igor Matovič v júni 2014, tri mesiace po prezidentských voľbách, informoval verejnosť, že Procházka ako prezidentský kandidát chcel vo februári 2014 umiestniť časť inzercie v jeho novinách bez dokladov. Hoci Matovič najprv tvrdil, že o rozhovore s Procházkom nemá žiaden dôkaz, neskôr priznal, že si celý rozhovor nahral a časť rozhovoru nakoniec unikla do médií. Záznam okrem častí rozhovoru s Procházkom obsahoval aj komentáre Igora Matoviča. Matovič následne tvrdil, že mu video ukradli. Pre podozrenie zo spáchania trestných činov sa prípadom zaoberali orgány činné v trestnom konaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok