Staronový premiér v Bruseli: Fico sa stretol s von der Leyenovou a Šefčovičom. Informoval, že Slovensko bude mať vlastný názor

ta3/TASR
26.10.2023 12:59 , Aktualizované: 26.10.2023 18:35

Predseda slovenskej vlády Robert Fico sa vo štvrtok stretol s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou a s podpredsedom EK Marošom Šefčovičom.

Stretnutie s lídrami

Zasadnutiu Európskej rady v Bruseli, kde sa Robert Fico stretol aj s lídrami členkých krajín EÚ, predchádzalo stretnutie s predsedníčkou EK p. Ursulou von der Leyenovou. "Veľmi jasne som na začiatku môjho štvrtého mandátu predsedu vlády SR vyslovil kritiku na adresu EK za to, ako odignorovala hrubé porušovanie ľudských práv a zneužívanie trestného práva proti opozícii na Slovensku," napísal na Facebooku Robert Fico.

Informoval predsedníčku aj o tom, že nová vláda pripravuje ako odpoveď zásadné zmeny Trestného zákona a Trestného poriadku. "Privítal by som konzultácie ohľadne týchto zmien, s čím predsedníčka EK súhlasila," dodal Fico.

Pozrite si živé vstupy kolegu Verníčka:

Podľa zdrojov zo Šefčovičovej kancelárie k stretnutiu novozvoleného slovenského premiéra so šéfkou eurokomisie má dôjsť na žiadosť slovenskej strany. Stretnutie so Šefčovičom je naplánované v Berlaymonte, sídle Európskej komisie, a s von der Leyenovou v budove Európskej rady, kde sa budú konať aj rokovania lídrov EÚ.

Na dvojdňovovom samite, ktorý sa začne vo štvrtok popoludní v Bruseli, budú šéfovia štátov a vlád členských krajín EÚ diskutovať o konflikte v Gaze, pomoci Ukrajine či migrácii.

Pozrite si video z odchodu premiéra Roberta Fica na samit v Bruseli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok