Slovnaft musel odstaviť výrobné jednotky. Dodávka elektriny je po výpadku už obnovená

ta3/TASR
19.10.2023 12:30 , Aktualizované: 19.10.2023 13:52

Dodávka elektriny do bratislavskej rafinérie Slovnaft je obnovená. Potvrdila to Tatiana Novotná z komunikačného oddelenia spoločnosti s tým, že pokračujú v zabezpečovacích prácach a postupnom obnovovaní výroby. Bratislavská rafinéria Slovnaft musela pre výpadok elektriny odstaviť viacero výrobných jednotiek.

Slovnaft nesúhlasí s novelou zákona o solidárnom príspevku. Žiada prezidentku o vetovanie
TASR/Jaroslav Novák

„Všetky procesy sú riadené a bezpečné,“ ubezpečuje rafinéria.

Starosta bratislavských Podunajských Biskupíc Roman Lamoš na sociálnej sieti uviedol, že z horákov v rafinérii stúpajú väčšie plamene a dym ako bežne.

„Okamžite som sa s skontaktoval s vedením rafinérie, ktoré ma informovalo, že ide o riadený a bezpečný proces a majú situáciu pod kontrolou,“ skonštatoval Lamoš.

Na sociálnej sieti pribúdajú fotografie a videá, ktoré zachytávajú spaľovanie na poľných horákoch a stúpajúci čierny dym.

Na aktuálnu mimoriadnu situáciu v rafinérii upozorňuje obyvateľov napríklad aj bratislavská mestská časť Vrakuňa či obec Rovinka v okrese Senec.

Dodávka elektriny je obnovená

Rafinéria musela pre výpadok elektriny odstaviť viacero výrobných jednotiek. V uplynulých hodinách to sprevádzalo spaľovanie na všetkých poľných horákoch a zvýšená hladina hluku. Na mimoriadnu situáciu upozornili svojich obyvateľov aj viaceré okolité samosprávy.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok