Fandite, ale bez dresu. Odporúčanie pre švédskych fanúšikov znie bizarne, má ich však ochrániť

ta3, TASR
18.10.2023 09:43

Fanúšikom švédskej futbalovej reprezentácie odporučili, aby si na výjazdy do zahraničia neobliekali dresy národného tímu. Ide o opatrenie po tragédii v Bruseli, kde zabili dvoch švédskych priaznivcov pred kvalifikačným zápasom ME v Belgicku.

Belgium_Shooting755204.jpg
TASR/AP

Útok proti Švédom

Jeden zo zastrelených mužov pri incidente v Bruseli mal oblečený švédsky futbalový dres. Fanúšikovia vystúpili z taxíka neďaleko štadióna kráľa Baudouina, ktorý hostil zápas Belgicko-Švédsko. Útočník ich prenasledoval do budovy, kde ich zastrelil.

Tuniský štátny príslušník potom zverejnil video na internete, v ktorom sa uvádza, že Korán je „červená čiara, pre ktorú je pripravený obetovať sa“.

Na tlačovej konferencii v Štokholme švédsky premiér Ulf Kristersson povedal, že „všetko nasvedčuje tomu, že ide o teroristický útok proti Švédsku a švédskym občanom len preto, že sú Švédi“.

Martin Fredman, šéf bezpečnosti Švédskej futbalovej federácie povedal, že fanúšikom, ktorí cestujú do zahraničia, odporučia, aby nenosili modro-žlté oblečenie: „Je to tak, že páchateľ sa zameral na švédskych občanov. Takže by bolo trestuhodné neprijať odporúčania, keď sme na výletoch, ako je tento.“

Fredman dodal, že pred pondelkovým zápasom nedostal od belgických úradov žiadnu takúto radu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok