Evakuovali zámok vo Versailles a múzeum Louvre. Anonym nahlásil bombu cez internet

ta3, TASR
14.10.2023 17:49

Zámok vo Versailles západne od francúzskej metropoly Paríž evakuovali v dôsledku bombového poplachu, uviedli francúzske policajné zdroje. Informovala o tom agentúra AFP.

France_Louvre747548.jpg
TASR/AP

Atrakcie si neužili

Bombu nahlásili anonymne cez internet, uviedol pre AFP nemenovaný policajný zdroj oboznámený s prípadom. Zámok vo Versailles je vyhľadávanou turistickou atrakciou. Po evakuácii zostane uzatvorený najmenej po zvyšok dňa.

Pre verejnosť zostalo uzatvorené aj parížske múzeum Louvre. Jeho riaditeľstvo na sociálnej sieti X uviedlo, že toto opatrenie bolo prijaté z bezpečnostných dôvodov.

Hovorca Louvru pre AFP objasnil, že vedeniu múzea bola doručená písomná správa „o riziku pre múzeum i jeho návštevníkov“, preto padlo rozhodnutie objekt evakuovať a na jeden deň zatvoriť, kým sa vykonajú nevyhnutné kontroly.

Z priestorov evakuovali približne 15-tisíc ľudí, mnohí z nich podľa agentúry DPA opúšťali areál v panike.

Pozadie

Vo Francúzsku platí od piatka 13. októbra najvyšší stupeň varovania pred teroristickým útokom. Vláda ho vyhlásila v súvislosti s útokom, ku ktorému došlo v ten istý deň na strednej škole v meste Arras.

Páchateľom útoku nožom je bývalý študent školy, ktorý usmrtil jedného pedagóga a zranil tri osoby. Útok spáchal 20-ročný Mohammed M., ktorý sa narodil v ingušskom meste Malgobek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok