NHL v Mexiku? Vedenie súťaže premýšľa o Global Series v tejto krajine, problémom je podnebie

ta3, ESPN
13.10.2023 15:09

NHL má Mexico City na zozname miest pre budúce medzinárodné zápasy. Steve Mayer, riaditeľ obsahu NHL, tento týždeň v podcaste ESPN povedal, že "Mexico City je na krátkom zozname, pretože naše tímy majú veľký záujem ísť tam a preskúmať tento trh".

Golden_Knights_Sharks_Hockey744230.jpg
TASR/AP

Obrovský obchod

NHL v roku 2017 obnovila svoje turné Global Series, v rámci ktorých hrá predsezónne a pravidelné zápasy na tradičných hokejových trhoch, ako sú Švédsko a Fínsko, ale púšťa sa aj na neprebádanejšie trhy.

Minulý mesiac odohrali Arizona a Los Angeles dva predsezónne zápasy v austrálskom Melbourne, čo bolo prvé podujatie NHL na tomto kontinente.

„Naše medzinárodné oddelenie a naše oddelenie podujatí dostáva množstvo dopytov z celého sveta a počuli sme od mnohých ľudí, ktorí robili veľké podujatia vo veľkých mestách, a páči sa im, že hokej môže byť životaschopný v ich krajinách,“ povedal Mayer.

Tímy NHL sa pýtali na možnosť hrať zápasy aj na takých trhoch, ako je Mexiko. „Naozaj radi by tam išli,“ povedal Mayer.

Najmä Coyotes sa snažili ako tím, ktorý už roky propaguje latinskoamerických fanúšikov na miestnej úrovni, píše ESPN.

„Stále hovorím: 'Ak si myslíte, že v Austrálii je fanúšikovská základňa, tak akékoľvek americké športové podujatie v Mexiku je pre krajinu obrovský obchod,“ povedal Xavier A. Gutierrez, prezident tímu Coyotes.

Zápas pod holým nebom?

V Mexico City sa konali hokejové kempy tímov Dallas Stars a LA Kings. Jedna z najväčších hviezd NHL Auston Matthews z Toronta Maple Leafs má mexický pôvod a podporil myšlienku hrať zápasy v tejto krajine.

„Bolo by úžasné doslova odohrať hokejový zápas v Mexiku a jednoducho vidieť, čo sa stane,“ povedal v roku 2021.

Tak ako pri každom zápase NHL hranom na medzinárodnej scéne je prvoradým problémom logistika miesta konania. Napríklad zápasy v Austrálii sa odohrali v hale Rod Laver Arena, ktorá sa primárne využíva na tenisové zápasy.

Špekuluje sa, že liga by mohla ísť do obrovských rozmerov a zápas by sa mohol konať na štadióne Azteca v Mexico City, ktorý má kapacitu 105-tisíc fanúšikov. Mayer však uviedol, že liga skúma aj možnosti zápasov v hale.

„V Mexico City by to pre podnebie mohlo byť trochu zložitejšie s vonkajším zápasom. Ale tieto veci sú pre nás výzvami, ktoré radi prijímame,“ dodal Mayer.

Od roku 1992 odohrala NBA zápasy v Mexico City viac ako 30-krát. V novembri tam odohrajú zápas základnej časti Atlanta a Orlando v aréne CDMX, ktorá má kapacitu viac ako 20-tisíc fanúšikov, napísalo ESPN.

Témy: NHL USA Kanada Mexiko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok