Nominácia Slovenska na MS v malom futbale je známa. Medzi hráčmi je aj bývalý reprezentant Stoch

ta3, TASR
13.10.2023 14:03

Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch figuruje v záverečnej nominácii Slovenska na MS v malom futbale. Tie sa budú konať v Spojených arabských emirátoch od 26. októbra do 4. novembra.

futbal15_9_6_2022877336.jpg
TASR/František Iván

Postup zo skupiny

„Reprezentovať Slovensko bolo pre mňa vždy maximálnou poctou. Odohral som veľké množstvo zápasov vo futbalovej reprezentácii, tak verím, že to teraz napodobním aj v malom futbale. Ideálne pre nás je, aby sme odohrali čo najvyšší počet zápasov na MS. To by znamenalo, že sa Slovensko prebojuje medzi tie najlepšie tímy,“ uviedol Stoch v tlačovej správe Slovenského zväzu malého futbalu.

Tridsaťtriročný bývalý stredopoliar si už vyskúšal vrcholový malý futbal vo viacerých súťažiach. Debutoval na Niké Winter Cupe v Korni vo februári 2023 v drese nitrianskych Pivkárov. Teraz pôsobí v pražskom Flyers Jinonice FC.

Na predchádzajúcich MS 2019 v Austrálii obsadilo Slovensko 7. miesto a na domácich ME 2022 v Košiciach 5. miesto.

Reprezentantov pred odletom čaká už len jediný tréningový kemp, ktorý sa uskutoční od 13. októbra do 15. októbra v púchovskej STC Aréne.

Nominácia sa nerodila ľahko

„Ako jediná skupina sme čisto európska. Verím, že si konfrontáciu s tímami z iných kontinentov vyskúšame vo vyraďovacej fáze. Sme favoritom skupiny a túto pozíciu musíme potvrdiť na ihrisku. Každý z nás si praje, aby sme zlepšili umiestnenie z posledných MS v Austrálii. Záverečná nominácia sa nerodila vôbec ľahko. Volil som hráčov, ktorí chápu systém, ktorým sa chceme prezentovať a majú taktiež skúsenosti z náročných zápasov. Týchto hráčov sme doplnili aj o pár nováčikov, od ktorých si sľubujem oživenie hry. Chceme sa prezentovať aktívnou hrou smerom dopredu, byť rovnako aktívny v defenzíve a nenechávať súperovi priestor. Teším sa tiež z účasti Miňa Stocha, jeho kopacia technika, prehľad v hre sú nadštandardné. Cítim z neho veľkú motiváciu ukázať to najlepšie aj v reprezentačnom drese,“ povedal Branislav Škorec, tréner reprezentácie SR v malom futbale.

Program zápasov SR v základnej F-skupine:

Piatok 27. 10. o 16.30 hod: Slovensko - Albánsko

Nedeľa 29. 10. o 19.15 hod: Slovensko - Anglicko

Utorok 31. 10. o 16.45 hod: Slovensko - Francúzsko        

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok