Koľko si zaplatia futbaloví priaznivci za vstupenky na Slovensku? Porovnali sme ceny lístkov na štadiónoch najvyššej súťaže

ta3/Patrik Mindžák
17.10.2023 08:00

Slovenská futbalová Niké liga má za sebou neúplné desiate kolo. Na čele je Trenčín, ktorý má o dva body viac ako obhajca titulu Slovan Bratislava. Tretie miesto patrí Podbrezovej. Na posledných dvoch priečkach sú futbalisti Michaloviec, ktoré majú o bod viac ako posledné Zlaté Moravce. Je značka klubu dôležitá pri stanovení cien vstupeniek? Pozreli sme sa, ako jednotlivé tímy určili sumy pre fanúšikov. Aký tím má najdrahšie a aký zase najlacnejšie lístky?

12092020_FL_BA_TT_1726990.jpg
TASR/Lukáš Grinaj

Košice a Michalovce cenami prekvapili

Vstupenky na domáce duely aktuálneho lídra tabuľky AS Trenčín stoja od ôsmich do 12 eur pre dospelých divákov bez rozdielu pohlavia.

FC Spartak Trnava má najdrahšie vstupné spomedzi všetkých ligistov. Fanúšikovia si tam lístky nakúpia od ôsmich do 30 eur.

Majster z minulej sezóny ŠK Slovan Bratislava má druhé najdrahšie vstupenky, a síce od desiatich do 24 eur na ligový zápas Niké ligy.

Nováčik FC Košice na vynovenom štadióne má tretie najdrahšie vstupné spomedzi všetkých účastníkov. Aj napriek úvodnej sezóne medzi elitou po ôsmich rokoch si tam musia ľudia z peňaženiek vybrať minimálne desať eur. Najviac zaplatia za jeden duel 18 eur.

Posledných niekoľko sezón patrí k slovenskej špičke aj FC DAC 1904 Dunajská Streda. Dospelí priaznivci si za lístky zaplatia od desiatich do 14 eur.

Nasleduje skok v tabuľke, takmer až na úplný chvost. Predposledné MFK Zemplín Michalovce majú určené vstupné od šiestich do 12 eur.

Nižšie vstupné pre ženy

MFK Dukla Banská Bystrica na svojom webe predáva vstupenky len na aktuálne zápasy. V čase vydania tohto článku tam neponúkali žiadne zakúpenie vstupného na nejaký duel.

Ozvali sme sa manažmentu klubu, ktorý nás odporučil na sekciu administratívy, ktorá ozrejmila ceny vstupeniek. Tie sa pohybujú na úrovni ôsmich až desiatich eur.

MŠK Žilina ponúka zlacnené vstupenky pre ženy. Cena lístku sa pohybuje od štyroch do desiatich eur. Práve nežnejšie pohlavie spolu s deťmi do 16 rokov si zaplatia najnižšiu možnú sumu.

„Už pred pandémiou koronavírusu sme dbali na výchovu nových fanúšikov, s ktorými sme chceli podnietiť k návšteve štadióna aj ich samotné rodiny. Vstupné zdarma bolo pochopiteľne lákadlom pre ženy, ktoré sme takto vtiahli do deja s mužskou polovičkou rodiny,“ priblížil mediálny manažér klubu Martin Kollár.

„Zo vstupného zdarma pre ženy a deti sme pre touto sezónou upustili, nakoľko sa nám zdvihli náklady na réžiu zápasu i samotnú réžiu detského kútika. V porovnaní s ostatnými kultúrnymi akciami v meste sme však stále podstatne výhodnejší. Preto nepociťujeme pokles tejto skupiny fanúšikov, resp. kritiku na navýšenie cien,“ dodal Kollár.

Nasledujú tri tímy, ktorých priemerná cena pre dospelého diváka sa pohybuje na úrovni siedmich eur. Ide o kluby MFK Ružomberok (šesť až osem eur), MFK Skalica (rovnaké sumy ako pod Čebraťom) a FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble, kde je tiež vstupné vo výške sedem eur.

Najlacnejšie futbalové divadlo ponúka aktuálne tretí tím tabuľky. Ide o FK Železiarne Podbrezová. Ľudia si tam môžu slovenský vrcholový futbal vychutnať od piatich do siedmich eur.

Ženy tam však majú lacnejší vstup, podobne ako v Žiline. Tie si zaplatia spomínanú nižšiu sumu. Klub sme požiadali o vyjadrenie, stanovisko nám však neposlal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok