Hokejoví fanúšikovia si priplatia. Takéto sú ceny permanentiek v jednotlivých mestách. A budú ešte vyššie

ta3/Janka Danková
1.7.2023 06:00

Fanúšikom Košíc bude permanentka platiť aj na zápasy Champions Hockey League, Zvolenčania vsadili na akciu Early Bird. Takmer všetky slovenské kluby už odštartovali predpredaj permanentiek na sezónu Tipos extraliga 2023/2024. Niektoré budú platiť len na základnú časť, iné aj na zápasy vyraďovacej fázy.

Hokejoví fanúšikovia si priplatia. Takéto sú ceny permanentiek v jednotlivých mestách. A budú ešte vyššie
Facebook/HC Mikron NZ, HC05 BB, HK NR, HKM ZV, HK GROTTO SN

Otázkou posledných týždňov bolo, v akej súťaži budú slovenské hokejové tímy pôsobiť. Snaha o založenie novej Profesionálnej hokejovej ligy napokon nepriniesla ovocie. Všetkých dvanásť klubov sa dohodlo na spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja, ktorý zastrešuje Tipos extraligu.

Za drahšie permanentky môže primárne nárast cien elektriny

Deväť z dvanástich klubov z Tipos extraligy už odštartovalo predpredaj permanentiek na sezónu 2023/2024, výnimkou je HK Dukla Trenčín, HC 19 Humenné a MHK 32 Liptovský Mikuláš.

Ceny v porovnaní s ostatnými ročníkmi stúpli. Pod túto skutočnosť sa podpísal najmä nárast cien elektrickej energie a teda drahší prenájom štadióna. Kluby sa snažia zmierniť finančnú záťaž fanúšikov pri nákupe permanentky prostredníctvom darčekov, samostatného vchodu na zimný štadión či zliav pri nákupe u partnerov klubu.

Takmer všetky kluby súčasne poskytujú zľavy pre študentov, seniorov či ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím. V niektorých mestách sa možno stretnúť dokonca aj s detskými permanentkami.

Isté miesto len na základnú časť? Každý to má inak

Ešte pred niekoľkými rokmi znamenal pre fanúšika nákup permanentky isté miesto na štadióne počas zápasov základnej časti a rovnako aj počas play-off. Už to tak nie je.. Niektoré kluby vsadili na zmenu a permanentka bude platiť iba na základnú časť. Jej majiteľ ale bude mať prednostné právo na nákup lístka na zápas playoff.

Väčšina klubov predáva permanentky vo viacerých vlnách. Prvá slúži na výmenu tým, ktorí mali permanentku už minulý rok a môžu si tak opätovne zabezpečiť svoje konkrétne miesto na štadióne.

Najviac zaplatia v hlavnom meste, v Bystrici a Košiciach

HC Slovan Bratislava

V rámci aktuálneho predaja permanentiek ponúka klub ich predĺženie, resp. predkupné právo verným fanúšikom. Ceny sa pohybujú v rozmedzí od 220 do 320 eur v závislosti od sektora. Následne budú permanentky drahšie o 18 až 22 %. Klub na svojom webe informuje, že permanentky budú platiť na tri domáce prípravné zápasy proti Komete Brno, Graz 99ers a Black Wings Linz, na zápasy základnej časti a rovnako aj na play-off.

HKM Zvolen

Zvolenčania odštartovali predpredaj permanentiek ešte na konci apríla a to prostredníctvom akcie s názvom Early Bird. Permanentky budú platiť na celú základnú časť a tiež zápasy play-off. Ich cena počas spomínanej akcie bola 140€ na státie a 220€ na sedenie a platila do 9. júna. Aktuálne klub ponúka permanentky za 160€ na státie a za 240€ na sedenie. Súčasne poskytuje zľavy pre deti, seniorov a ŤZP.


HKM ZV Tomi Melicherčík
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok