Káčer na bicykli dorazil do cieľa, na pomoc pôjdu desaťtisíce eur

TA3
7.8.2016 22:07

Káčer na bicykli úspešne dorazil do cieľa. Na Štrbskom Plese vo veľkom štýle vyvrcholil tretí ročník tohto obľúbeného charitatívneho podujatia. Správca Nadácie TA3 Peter Káčer úspešne zvládol všetkých sedem etáp svojej týždňovej púte naprieč východným Slovenskom.

Tretí ročník charitatívnej Tour

Správca Nadácie TA3 Peter Káčer, ktorého celé Slovensko pozná ako Káčera na bicykli, prešiel za 7 dní stovky kilometrov po desiatkach východoslovenských obcí a miest, aby pomohol druhým a poukázal na to, že pomáhať sa má. Úžasnú charitatívnu myšlienku tak premenil na skutočný čin.

Ku Káčerovi na bicykli sa každý rok pripája čoraz viac ľudí. V roku 2014 prešiel Peter na svojom špeciálne upravenom bicykli z Bratislavy do Košíc, v roku 2015 mala akcia Nadácie TA3 heslo "Káčer je späť" a prešiel počas nej trasu TA3 – Tatry a po dvoch úspešných, predchádzajúcich ročníkoch, si Peter sadol na bicykel aj toto leto. Charitatívna tour Káčer na bicykli 2016 sa niesla v duchu hesla "Máte dušu na správnom mieste?"

Ďalší cyklisti pribúdali

Peter so svojou veľkou dušou a na troch cyklistických dušiach vyštartoval ráno 1. augusta z Vysokých Tatier -  zo Štrbského Plesa - spolu so svojím fyzioterapeutom Petrom Škodom a s kolegom z TA3 Lukášom Greššom – manažérom redakcie. Prvú trasu prešli z Tatier do Starej Ľubovne, pokračovali z Ľubovne do Bardejova, postupne prechádzali a zdravili ľudí napr. v Snine, Humennom, Nižnej Myšli, Prešove, či Poprade, aby sa opäť vrátili tam, kde začali – na Štrbské Pleso.

Postupne sa k nemu na jednotlivých úsekoch pridávali nielen náhodní cyklisti, ale aj takí, ktorí ho cielene vyhľadávali a to len preto, aby mu vzdali úctu a prejavili obdiv a najmä, aby sa s Petrom spojili a spolu s ním pomohli. Trasy, ktoré si Peter vytýčil sú totiž náročné aj pre zdravého človeka, cesty boli kopcovité, počasie horúce, ale Peter má "tvrdú hlavu" a do pedálov šliapať neprestal.

Poslednú, verejnú etapu, ktorú s ním mohol prejsť ktokoľvek, kto má dušu na správnom mieste, a ktorá štartovala v Poprade, sa k nemu pridali aj Gabriel Csollár, predseda družstva COOP Jednota, Peter Bondra – bývalý hokejový reprezentant, Richard Lintner, Mária Vaškovičová, starostovia a primátori miest, cez ktoré Peter počas týždňa bicykloval a mnoho ďalších ľudí dobrej vôle. Každý deň bicykloval za jeden konkrétny príbeh, za jednu konkrétnu pomoc ľuďom, ktorí napriek handicapu chcú prežiť svoj život naplno.

Veselá atmosféra v cieli

Do vysokých Tatier ho prišiel podporiť a pozdraviť aj sám minister zdravotníctva Tomáš Drucker, predseda predstavenstva Slovenskej Pošty Róbert Gálik, predseda ZMOS Michal Sýkora, GR LPS SR, a.s. Miroslav Bartoš a mnoho ďalších ľudí.

Na konci poslednej trasy na všetkých čakala veľkolepá "oslava", gratulácie, úsmevy a bohatý kultúrny program. Počas niekoľkých hodín náladu vo Vysokých Tatrách spríjemňovali napr. Peter Cmorík, Kristína, Marián Greksa, Tublatanka, Adam Ďurica, Robo Opatovský a ďalší známi i menej známi hostia. Ak ste sa do Vysokých Tatier v nedeľu nedostali, atmosféru ste si mohli vychutnať prostredníctvom televíznej obrazovky. Televízia TA3 vysielala štart i príchod do cieľa celý týždeň naživo, a teda aj nedeľné finále akcie Káčer na bicykli a vystúpenie známych osobností.

Zbierka pokračuje

Peter svojou náročnou charitatívnou jazdou podporoval aj SMS zbierku, ktorá pomôže ľuďom, ktorí sú odkázaní na pomoc druhých. Prázdnu SMS na číslo 832 v hodnote 1 euro môžete poslať ešte aj dnes a pomôcť tak nielen Petrovi pri jeho pomoci iným, ale aj konkrétnym ľuďom, ktorí na pomoc Nadácie TA3 netrpezlivo čakajú.

Správca Nadácie TA3 na svojej cyklotúre zažíval pozitívne ohlasy verejnosti. Mimoriadnou motiváciou pre neho bolo aj množstvo SMS správ, ktoré ľudia posielali a stále posielajú. Viac informácií o akcii Káčer na bicykli, o zbierke, ako aj o ľuďoch, pre ktorých je určená, nájdete na stránke kacernabicykli.ta3.com alebo priamo vo vysielaní televízie TA3. Úsilie Petra Káčera podporujú aj mobilní operátori Orange, Telekom a O2, ktorí spomínanú službu poskytujú bez nároku na odmenu. Celú sumu (1 Euro za prázdnu SMS) poukážu na účely Nadácie TA3.

Púť Petra Káčera sme počas celého týždňa pozorne sledovali. Ako sa mu darilo, si môžete pozrieť tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok