Pre útok na Izrael je v ohrození kvalifikačný zápas so Švajčiarskom. O tom, či sa bude konať, rozhodne UEFA

ta3, TASR
7.10.2023 13:59

Po raketovom útoku na Izrael je v ohrození štvrtkový zápas (12. 10.) I-skupiny kvalifikácie ME 2024 vo futbale, v ktorom sa má v Tel Avive stretnúť domáca reprezentácia so Švajčiarskom.

Israel_Palestinians726733990365.jpg
TASR/AP

Boj v pásme Gazy

Militantná skupina Hamas zaútočila na Izrael odpaľovaním rakiet a jej členovia prenikli do krajiny. Izraelská armáda vyhlásila vojnový stav a podľa predstaviteľov sa bojuje na rôznych miestach v pásme Gazy.

„Sme vo vojne, nie v operácii alebo v obkľúčení, ale vo vojne,“ uviedol izraelský premiér Benjamin Netanjahu podľa agentúry DPA.

Švajčiarska futbalová federácia komunikuje so všetkými príslušnými orgánmi. Radí sa so švajčiarskou políciou a veľvyslanectvom v Izraeli a aj s Európskou futbalovou úniou.

„S veľkou ľútosťou sme sa dozvedeli o situácii v Izraeli a nočných raketových útokoch,“ uviedla SFV vo vyhlásení a zároveň dodala, že o konečnom rozhodnutí, či sa zápas v Tel Avive môže vzhľadom na bezpečnostné riziká odohrať, rozhodne UEFA.

Švajčiari, ktorí sú so 14 bodmi na čele skupiny, mali pôvodne odletieť do Izraela v utorok 10. októbra. Izrael figuruje na tretej priečke o bod za Rumunskom. Na šampionát postúpia prvé dva tímy z každej z desiatich kvalifikačných skupín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok