Kresťanskí demokrati potvrdili svoj postoj. Do vlády so Smerom nevstúpia

ta3, TASR
6.10.2023 18:32 , Aktualizované: 6.10.2023 21:18

Po rokovaní predsedníctva naďalej platí, že KDH do vlády so stranou Smer-SSD nevstúpi. Hnutie o tom informovalo na sociálnej sieti po rokovaní predsedníctva.

Rovnaká tvár aj po voľbách

„KDH zároveň odmieta hrať hru Roberta Fica a Petra Pellegriniho, ktorí sú podľa medializovaných informácií už dohodnutí na zostavení budúcej vlády,“ priblížila strana vo svojom stanovisku.

Veci sa pohli dopredu a po tom, ako je Michal Šimečka pripravený upustiť od postu premiéra, je na ťahu Peter Pellegrini, priblížili.

„My sme otvorení ďalej rokovať o čo najlepšej alternatíve pre Slovensko, naše programové priority a červené čiary pritom naďalej platia,“ oznámilo KDH.

„KDH má pred voľbami a po nich iba jednu tvár, a teda jeho prioritou zostáva aj naďalej zásadné zlepšenie situácie v zdravotníctve, školstve, pomoc rodinám, seniorom a ľuďom v núdzi, zachovanie špeciálnej prokuratúry a nezasahovanie do vyšetrovaní, pričom je proti zavedeniu registrovaných partnerstiev a ich postaveniu na úroveň manželstva muža a ženy,“ doplnili v stanovisku.

KDH vždy v historických momentoch uprednostnilo Slovensko pred straníckymi záujmami a bude tak postupovať aj dnes, ozrejmili na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok