Berlusconi po 30 rokoch predal AC Miláno čínskym investorom

TA3 SITA
5.8.2016 18:47

Taliansky futbalový klub AC Miláno má po 30 rokoch nových väčšinových majiteľov - doterajší prezident Silvio Berlusconi predal svoj podiel za 740 miliónov eur čínskemu konzorciu, ktoré v Európe pôsobí prostredníctvom spoločnosti Sino-Europe Sports Investment Management Čchan-sing Co.

Predaj s podmienkou

Obchodnú transakciu by mali dokončiť do konca roka 2016 a Číňania by Berlusconimu mali peniaze vyplatiť v niekoľkých etapách.

Na čele čínskych investorov stojí Han Li, ktorý v piatok pricestoval do Talianska a dohodol sa na kúpe AC Milána so spoločnosťou Fininvest, ktorá patrí Berlusconimu. Predstavitelia Finivsetu v oficiálnom vyhlásení uviedli, že podmienkou predaja klubu bolo, aby noví majitelia počas najbližších troch rokov minuli minimálne 350 miliónov eur na rozvoj mužstva, v ktorého zostave pôsobí aj slovenský reprezentant Juraj Kucka.

Zmena má pomôcť v rozvoji

Sedemdesiatdeväťročný veľkopodnikateľ chce predajom svojej milovanej značky dosiahnuť vyššie finančné zdroje, ktoré by klub dostali opäť na futbalový vrchol.

Niekdajšiemu talianskemu premiérovi Berlusconimu patrilo 99,93% AC Miláno, kúpil ho v roku 1986 a odvtedy "rossoneri" získali 28 trofejí vrátane 5 titulov v Lige majstrov. Berlusconi chcel klub predať už vlani, ale na poslednú chvíľu si predaj do rúk thajského milionára rozmyslel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok