V klube AC Miláno nastali zmeny, trenéra Mihajloviča nahradil Brocchi

TA3 ČTK
12.4.2016 17:33

Tréner Siniša Mihajlovič skončil v AC Miláno. Predseda klubu Silvio Berlusconi srbského kouča s okamžitou platnosťou prepustil. Do konca sezóny mužstvo povedie doterajší tréner juniorky Cristian Brocchi. Klub o tom informoval na svojom webe.

"Ďakujem za podporu. Bolo mi cťou!" napísal Mihajlovič po nočnom rokovaní s Berlusconim a výkonným riaditeľom klubu Adrianom Gallianim. "Klub by rád Mihajlovičovi poďakoval za oddanosť a tvrdú prácu, ktorú v tejto sezóne odviedol," uviedli zástupcovia AC Milána v oficiálnom vyhlásení.

Štyridsaťsedemročný Mihajlovič prevzal AC pred rokom a podpísal dvojročnú zmluvu. Osemnásťnásobných talianskych šampiónov doviedol v tejto sezóne do finále domáceho pohára, v lige ale tímu patrí až šiesta priečka. Na piate miesto, zaisťujúce účasť v európskych súťažiach, stráca šesť kôl pred koncom sedem bodov. Na vedúci Juventus má manko priepastných 27 bodov.

Mihajlovič sa dostal v AC pod tlak takmer okamžite po začiatku sezóny, keď s tímom prehral štyri z úvodných siedmich zápasov. Aktuálna séria piatich zápasov bez víťazstva zrejme Berlusconiho presvedčila, že je zmena nutná ešte pred koncom ligy. AC totiž hrozí, že, ak prehrá aj pohárové finále s Juventusom, bude tretíkrát za sebou v pohárovej Európe chýbať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok