Kontroly na hraniciach so Slovenskom priniesli zmätky. Jedno z poľských áut si zrejme nevšimlo bariéru a narazilo

ta3, čtk
4.10.2023 18:56

Zmätok na niektorých hraničných priechodoch spôsobili podľa poľských médií kontroly, ktoré zaviedlo Poľsko na hranici so Slovenskom pre zvýšený počet prichádzajúcich migrantov. Niektorí vodiči nevedeli o obmedzení prevádzky na priechodoch a nemohli sa napríklad dostať na Slovensko za prácou. Jeden z motoristov ráno narazil do novo umiestnenej bariéry, ktorú si zrejme nevšimol, uviedol web televízie TVN24.

WhatsApp Image 2023-10-04 at 10.43.47 (1).jpeg
ta3/Peter Revús

Poľsko rovnako ako Česko a Rakúsko zaviedli na desať dní kontroly slovenskej hranice. Cieľom je obmedziť počet ľudí, ktorí sa nelegálne dostávajú na ich územie, odkiaľ chcú väčšinou zamieriť ďalej na západ.

Medzi Poľskom a Slovenskom funguje osem cestných, tri železničné a 11 peších hraničných priechodov. Tri z tých, ktoré boli doteraz prejazdné aj autom, sú podľa médií od stredy pre vládne opatrenia iba pešie.

To podľa TVN24 viedlo k niektorým nedorozumeniam napríklad na prechode Chocholów neďaleko Zakopaného v Tatrách.

„Tento prechod nie je často využívaný, nejazdia tu žiadne kamióny ani nákladné autá, takže som veľmi zaskočená,“ povedala reportérovi televízie jedna z vodičiek.

„Tým skôr, že mám firmu na Slovensku a chcela som prejsť a zariadiť niektoré pracovné veci. Lenže mám problém,“ dodala žena.

Musia ísť pešo

Podobne prekvapení boli aj ďalší vodiči. Iní sa však pripravili, nechali auto zaparkované na poľskej strane hranice a na tej slovenskej na nich čakalo ďalšie vozidlo alebo pokračovali pešo.

Už ráno na tomto prechode narazilo jedno z áut do mobilnej bariéry, ktorá znemožňuje prejsť na Slovensko. Podľa polície ju vodič zrejme prehliadol.

Podľa poľských médií až na niektoré zmätky nespôsobujú kontroly veľké problémy, výraznejšie fronty sa nikde netvoria.

O tom, či polícia pri kontrolách objavila nejakých migrantov, médiá neinformovali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok