Študenti zomreli zbytočne. Čaputová a Ódor si uctili obete nehody zo Zochovej

ta3, ÚV SR
2.10.2023 17:55 , Aktualizované: 2.10.2023 19:20

Alkohol pri jazde autom nemá miesto, pretože sa z auta stáva nebezpečná zbraň. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová. Zapálením sviečky a položením kytice k symbolickému pietnemu miestu si uctila obete tragickej dopravnej nehody, ku ktorej došlo vlani na autobusovej zastávke Zochova na Staromestskej ulici v Bratislave. Informoval o tom jej hovorca Martin Strižinec.

382960289_869323674551003_1719569996656650827_n.jpg
Facebook/Zuzana Čaputová

Zdieľa s nimi smútok

„Presne pred rokom sa stala tragédia, pri ktorej zahynulo päť mladých ľudí. Aj dnes som myšlienkami pri rodinách a priateľoch obetí a zdieľam s nimi smútok, ktorý zasiahol do ich životov. O to väčší, že zomreli zbytočne, v dôsledku neodpustiteľnej nezodpovednosti jedného človeka,“ skonštatovala Čaputová.

Odkázala, aby sa ľudia rozhodovali a správali zodpovedne, aby sa predišlo ďalším fatálnym tragédiám.

K nehode na zastávke Zochova na Staromestskej ulici v Bratislave došlo pred rokom po tom, ako auto s opitým vodičom narazilo do ľudí stojacich na zastávke. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a piatich zranených.

Nič z toho už neprežijú

Predseda vlády SR Ľudovít Ódor si zapálením sviečky uctil obete minuloročnej tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala na autobusovej zastávke Zochova na Staromestskej ulici v Bratislave. 

„Na tomto mieste zomreli sny. Sny piatich mladých ľudí, ktorí boli plní sily, začínali štúdium na vysokej škole a tešili sa na svoju budúcnosť. Príčinou smrti mladých ľudí bolo nezodpovedné rozhodnutie šoférovať pod vplyvom alkoholu. Takéto správanie je neospravedlniteľné,“ vyjadril sa Ódor.

Úlohou slovenskej spoločnosti je skončiť s toleranciou alkoholu za volantom, uviedol premiér.

„Vždy, keď si sadneme za volant, pamätajme na nich. Ako tu vtedy stáli. Ako sa medzi sebou rozprávali o tom, aké bude ich štúdium, aké starosti, ale aj radosti ich čakajú a ako si budú vychutnávať svoje vysokoškolské časy. A že nič z toho neprežijú,“ dodal Ódor.

DSC07740.JPG ÚV SR Na snímke predseda vlády Ľudovít Ódor.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok