Kuffovci sú na súde. Čelia obžalobe z prečinu nebezpečného vyhrážania

ta3, TASR
27.9.2023 09:35 , Aktualizované: 27.9.2023 11:36

Nezaradený poslanec Národnej rady Filip Kuffa, jeho brat Gregor a ich otec Štefan Kuffa sa obhajujú pred súdom. V Kežmarku čelia obžalobe z prečinu nebezpečného vyhrážania sa formou spolupáchateľstva.

Všetci traja obžalovaní pred súdom vyhlásili, že sú nevinní.

Prípad súvisí s konfliktom medzi nimi a poľnohospodárom z Kežmarku, ku ktorému malo dôjsť v júli 2021. Na prvom pojednávaní by mal okrem nich vypovedať aj poškodený Radoslav Ksiažek.

Filip Kuffa spolu s bratom Gregorom Kuffom už skôr odmietli, že by sa niekto z ich rodiny bil s farmármi alebo sa niekomu vyhrážal. Okrem nich je obžalovaný aj ich otec Štefan Kuffa.

Prokurátorka v obžalobe uviedla, že trojica obžalovaných mala poškodeného fyzicky napadnúť a vyhrážať sa likvidáciou jemu i jeho blízkym, keď sa v autách stretli na priestranstve v blízkosti smetiska pri Kežmarku.

Obžalobu Kuffovci považujú za neopodstatnenú, keďže je podľa nich založená na jedinom dôkaze. Z dokazovania podľa obhajoby vyplynie, že výpoveď poškodeného je nelogická, nepresvedčivá a nevierohodná, do konania chce predložiť ďalšie dôkazy, ktoré výpoveď spochybnia.

Obžalovaní sú presvedčení, že v danom prípade ide o politicky motivovanú kauzu s cieľom zbaviť ich poslaneckého mandátu a tiež o pomstu za to, že G. Kuffa začal na území Kežmarku a v okolí podnikať v poľnohospodárstve a dostal sa tak do konfliktu s miestnou podnikateľkou.

Pozrite si situáciu pred pojednávacou miestnosťou:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok