Kuffovci aj napriek obžalobe kandidujú. Taraba ju považuje za politický lynč

ta3 TASR
27.7.2023 16:22

Poslanci Národnej rady SR Filip a Štefan Kuffovci sa nevzdajú kandidatúry v predčasných parlamentných voľbách pre ich obžalobu a naplánované súdne pojednávanie. Uviedol bývalý predseda strany Život-NS Tomáš Taraba. Obžalobu označil za politický lynč. Zároveň uviedol, že všetci jeho kolegovia, kandidujúci vo voľbách za SNS, sa vzdali alebo si pozastavili členstvo v strane Život-NS. Chcú predísť interpretáciám o obchádzaní zákona.

Kuffovci aj napriek obžalobe kandidujú. Taraba ju považuje za politický lynč
TASR/Jakub Kotian

Obžalobu Kuffovcov pre prečin nebezpečného vyhrážania sa formou spolupáchateľstva označil Taraba za typickú politickú kriminalizáciu. Poukázal aj na to, že termín súdneho pojednávania je naplánovaný v závere septembra, teda krátko pred parlamentnými voľbami. Predpokladá, že obžalobu súd zmietne zo stola ako neopodstatnenú.

Obchádzanie zákona

Čo sa týka ukončenia či pozastavenia členstva v strane Život-NS, podľa Tarabových slov chcú predísť spochybňovaniu volebného výsledku SNS. Strany sa totiž do volieb nespojili ako koalícia, ale osobnosti z iných strán kandidujú za SNS. "Prijali sme rozhodnutia, aby nikto nemohol situáciu interpretovať tak, že obchádzame koalíciu a zákon," uviedol Taraba, ktorý z týchto dôvodov skončil aj ako predseda strany. Jej novým šéfom sa stal Tibor Pénzeš.

Na otázku o prípadnom zlúčení strán Taraba odpovedal, že ďalší postup budú riešiť po voľbách. Vtedy si majú upraviť aj ďalší spôsob vzájomnej spolupráce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok