Strhnuté strechy či zaplavené pivnice. Vyčíňanie živlov postihlo aj Česko

TASR
1.8.2016 09:56

Popadané stromy aj elektrické vedenie, zaplavené pivnice a garáže, upchaté kanalizácie či strhnutá strecha. To sú následky silných búrok sprevádzaných intenzívnymi dažďami, ktoré zasiahli v nedeľu večer a v noci Moravu a tiež východné aj južné Čechy.

Strhnuté strechy či zaplavené pivnice. Vyčíňanie živlov postihlo aj Česko
ČTK

Tretí povodňový stupeň

V Zlínskom kraji stúpli hladiny riek na tretí povodňový stupeň, počas dnešného rána už pomaly klesajú. Výdatné lejaky sa totiž medzitým presunuli na Slovensko, informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

Hasiči v Zlínskom kraji zasahovali pri vyše 100 prípadoch - odstraňovali popadané stromy a odčerpávali vodu. Všetky udalosti sa zaobišli bez zranenia osôb, uviedol denníku Právo hovorca krajských hasičov. Prívaly dažďa dokonca zaplavili hasičom priestory garáží ich výjazdovej techniky.

Zábrany z vriec s pieskom

Podobná situácia bola aj v Olomouckom kraji. Kanalizácia na mnohých miestach nápor vody nevydržala a miestne potôčiky sa zakrátko rozvodnili do okolitých domov. Na určitých miestach v meste Lipník nad Bečvou museli byť vystavané zábrany z vriec naplnených pieskom.

Pomocou plávajúcich čerpadiel požiarne jednotky postupne odčerpávali vodu v pivniciach, niekde dosahoval aj metrovú výšku. Hasiči z Moravskosliezskeho kraja zaznamenali 70 výjazdov. V obci Kujavy odniesol vietor strechu dvojposchodového rodinného domu do potoka, uviedli Novinky.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok