Chicago Blackhawks oznámilo šokujúcu správu. Túto sezónu bude bez kapitána

ta3, TASR
20.9.2023 09:43

Hokejový klub Chicago Blackhawks nebude mať v novej sezóne NHL kapitána. Oznámil to generálny manažér Kyle Davidson. "Jastrabi" nemajú kapitána od apríla tohto roka, keď oznámil koniec v organizácii dlhoročný líder Jonathan Toews, ktorý nosil "céčko" pätnásť rokov.

F6aizV_agAAGo-p.jpg
Twitter/Ron Bohning

Davidson uviedol, že bude skupina náhradných kapitánov na upevnenie vodcovského jadra. Oznámia ju ku koncu tréningového kempu, ktorý sa začína tento týždeň.

"Myslím si, že sme doplnili káder o veľa skúsených lídrov. Hráči musia mať svojich vlastných lídrov a stanoviť si ich. Chceme nájsť niekoho, kto má vodcovskú schopnosť a nielen hráčov, ktorí budú mať na drese písmená," povedal podľa agentúry AP.

Blackhawks sa budú snažiť v novej sezóne zlepšiť výsledky, keďže v uplynulom ročníku skončili poslední v Centrálnej divízii. Vyhrali však draftovú lotériu a podľa očakávania si vybrali z najvyššieho miesta kanadského centra Connora Bedarda. Na súpisku sa vrátili veteráni Seth Jones a Connor Murphy a tím posilnili útočníci Taylor Hall, Nick Foligno a Corey Perry.

Ďalším faktorom, ktorý ovplyvnil rozhodnutie klubu o zvolení kapitána, je prejav úcty voči Toewsovi. Davidson a vedenie mužstva chcú, aby hráči mohli predviesť svoje vlastné vodcovské schopnosti namiesto prirodzeného tlaku nasledovať Toewsov štýl.

"Uvidíme, ako to bude v priebehu budúceho roka. Teraz sme cítili, že bude najlepšie posunúť rozhodnutie," konštatoval Davidson.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok