Posun v prípade zmiznutej študentky Sone. Záchranári sa dištancovali od konania zamestnanca

ta3/Richard Bolješik TASR
14.9.2023 22:15 , Aktualizované: 15.9.2023 15:59

Zadržaným má byť podľa informácií ta3 bratislavský záchranár. Ten vo štvrtok 14. septembra neprišiel do práce a kolegovia sa s ním nevedeli skontaktovať, mobil nezdvíhal. Všetko do seba zapadlo, keď stanicu záchrannej služby v bratislavských Vajnoroch večer navštívila kriminálka. Zaujímala sa o tohto záchranára, ako aj o to, či nechýbajú lieky. Konkrétne diazepam a jeho tekutá forma apaurin. Záchranná zdravotná služba Bratislava sa medzitým v stanovisku dištancovala od konania svojho zamestnanca, ktorý je podozrivý v súvislosti s prípadom.

Prítomnosť kriminálky na stanici ta3 nepriamo potvrdili viaceré zdroje. Aj to, že sa zaujímala o lieky.

"Nejakí vyšetrovatelia tu boli, ale neviem, či to bola NAKA. Záchranár neprišiel do roboty. Sú veci, ktoré povedať nemôžeme, vyšetrovateľ sa ešte neozval," povedal zdroj blízky bratislavskej záchrannej zdravotnej služby pre ta3.

Pozrite si záchranku vo Vajnoroch, ktorú navštívila kriminálka, vo videu nižšie:

ZSS konanie odsúdilo

"Toto konanie odsudzujeme, ale, žiaľ, ako zamestnávateľ nevieme nijako ovplyvniť, keďže sa udialo v čase osobného voľna podozrivého," uviedla ZZS.

Zároveň sa ohradzuje voči tvrdeniam médií, že v ZZS Bratislava zmizli opiáty. Ako ZZS priblížila, v rámci vykonaných kontrol na všetkých staniciach ZZS Bratislava sa zistila nezrovnalosť v počte psychotropných látok len na jednej stanici. "Po tomto zistení bolo podané trestné oznámenie na neznámeho páchateľa," doplnila ZZS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok