Prípad Sone: Polícia získala kľúčové zábery. Nikdy som jej priateľa a rodičov nevidel tak zlomených, hovorí rodinný blízky

ta3/Lenka Klobučníková
13.9.2023 14:38

Prípad zmiznutej študentky VŠMU otriasol celým Slovenskom. K jej pátraniu sa zapojila polícia, jej blízki aj priatelia. K prípadu sa vyjadril aj brat Soninho priateľa Kristián.

asasdsad.png
Facebook/Pohotovostný pátrací tím/Inconito

K situácii sa vyjadril brat Soninho priateľa

Na Facebooku sa objavilo video s vyjadrením brata Soninho priateľa, kde sa chcel poďakovať nielen za Soňu, ale aj za jeho brata a jej rodinu. Odkaz bol však pre všetkých.

"Po náročných dvoch dňoch, ktoré sme (to znamená rodina Soni aj naša rodina a priatelia) absolvovali, som si povedal, že by som chcel pár vecí dať na pravú mieru," hovorí vo videu brat Soninho priateľa.

Neoverené správy a dezinformácie

"To, čo prišlo po tom, keď sa Soňa našla, to bol presne ten návrat k tým našim nesprávnym koreňom, ktoré máme v sebe zakorenené. To sú tie momenty, kedy celý internet vie pravdu a vie zaručene, čo sa stalo."

Vo videu mladý muž poukazuje aj na druhú temnú stránku internetu a médií, ktoré šíria neoverené správy, ktoré odkazujú na stav dievčaťa, ktoré je podľa nich znásilnené, zdrogované, dobité bez vyjadrenia polície či rodiny.  

"Začínajú vznikať rôzne konšpirácie a rôzne teórie, ktoré nie sú overené. V prvom rade by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí boli maximálne súčinní a promptní a odhodlaní pomôcť, keď sme to najviac potrebovali. Bolo to úžasné, ako sa naša slovenská spoločnosť dokázala spojiť pre život mladého dievčaťa. Priznám sa, že som nikdy nevidel tak zlomeného brata a tak zlomených rodičov, ktorí sa druhýkrát narodili," dodal Kristián. 

"Páčila sa mi vaša reakcia - všetkých, ktorí to zdieľali. Ďakujem televíziám a rádiám, ktoré hneď reagovali. Ľudom z umeleckej sféry. Zachránil sa jeden ľudský život," hovorí vo videu Kristián.

Celé video si môžete pozrieť nižšie:


Polícia v plnom nasadení

Polícia po stredajšej tlačovej konferencii na čele s policajným prezidentom Štefanom Hamranom informovala o tejto nešťastnej udalosti. Prípad riešil aj samotný policajný prezident, ktorý vyhlásil, že tomuto prípadu sa venujú rovnako intenzívne, ako prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej z roku 2018, informovali o tom tvnoviny.sk.

"V súvislosti s prípadom nezvestnej 22-ročnej Soni, ktorá bola vypátraná v pondelok 11. septembra v ranných hodinách v blízkosti nemocnice na Antolskej ulici, si vec na základe rozhodnutia riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave prevzal vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Čo sa udialo

Bratislavskí policajti cez víkend pátrali po nezvestnej 22-ročnej študentke.

Polícia ženu hľadala dlhé hodiny, až sa v čase o 06.30 h podarilo nezvestnú vypátrať v mestskej časti Bratislava – Petržalka. Vo veci sa vykonáva ďalšie preverovanie.

Pri pátraní využili súčinnosť aj s príslušníkmi Mestskej polície Bratislava ako aj členov Pohotovostného pátracieho tímu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok