Školy v Trenčíne budú monitorované. Migranti už vstúpili aj do interiéru jednej z nich

ta3/Janka Danková
14.9.2023 10:03

Vedenie základnej školy na Veľkomoravskej ulici v Trenčíne potvrdilo, že v utorok vstúpilo do areálu školy niekoľko migrantov a jeden z nich aj do sociálnych zariadení školy. Potvrdila to aj mestská polícia. Na základe týchto okolností budú základné školy na území mesta monitorované, informuje Trenčiansky Štandard.

migranti
ta3 (ilu)

Zvýšený pohyb migrantov

Počet migrantov na Slovensku sa zvýšil. Podľa Trenčianskeho Štandardu sa objavili migranti v mestskej časti Zámostie, kde si ich všimli miestni obyvatelia. "Aktuálne je na území mesta približne 20 migrantov. V najbližších dňoch k nám privezú ešte jeden autobus, teda asi 40 ľudí. Nechcú tu zostať, netreba mať strach," uviedlo mesto.

Vyjadrenie hovorkyne Trenčína

K situácii sa vyjadrila aj hovorkyňa Trenčína, ktorá potvrdila zvýšený pohyb migrantov. "Je tu cudzinecká polícia a nevozia ich sem prevádzači. Je to organizovaný prevoz predovšetkým z Veľkého Krtíša, kde sa odchytia a rozvážajú sa do všetkých miest, kde sú oddelenia cudzineckej polície. Dostanú papierik a idú ďalej. Migranti nie sú otázky na samosprávu," uviedla hovorkyňa mesta pre Trenčiansky Štandard.

Migranti sú v Trenčíne dobrovoľne

"Migranti zotrvávajú v Trenčíne dobrovoľne na základe toho, že sa im tam chce byť. Nežiadali o azyl. Ak by oň požiadali, boli by prevezení do záchytného utečeneckého tábora v Humennom," odpovedala pre stránku hovorkyňa PZ SR Denisa Bárdyová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok