Ďalšie útoky na ruskom území. Moskva hlási zničenie ukrajinských dronov

ta3/TASR
11.9.2023 06:48

Rusko tvrdí, že zničilo v noci na pondelok v Belgorodskej oblasti dva ukrajinské drony. Obete hlásené neboli, informuje agentúra AFP.

Dron
TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že k incidentu s dvomi bezpilotnými zariadeniami prišlo v tejto oblasti ležiacej pri hraniciach s Ukrajinou v pondelok o 1.20 h miestneho času (0.20 SELČ). "Systémy vzdušenej obrany nasadené v službe zničili nad Belgorodskou oblasťou dva bezpilotné stroje," uviedol rezort v príspevku na sociálnej sieti Telegram.

Tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov uviedol, že drony boli zostrelené nad Jakovlevským okresom, ktorý sa rozprestiera severne a južne od mesta Belgorod.

Úlomky dopadli neďaleko bytovky

"Neprišlo k nijakým obetiam. Úlomky jedného z dronov spadli na cestu pri súkromnej obytnej budove. Na mieste sú všetky záchranné zložky," uviedol Gladkov na Telegrame.

Od začiatku ukrajinského protiútoku v júni, prišlo v posledných mesiacoch už viackrát k dronovým útokom mieriacim na územie Ruska, pričom ruskí predstavitelia zľahčujú ich dôležitosť, píše AFP.

V noci na štvrtok boli pritom zničené dva ukrajinské drony aj nad Rostovom nad Donom na juhozápade Rusku, kde sa nachádza operačné centrum ruskej armády v konflikte na Ukrajine. Jeden z dronov bol pritom zostrelený nad historickým centrom mesta, neďaleko kľúčového vojenského ústredia. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok