Boj o hlasy voličov: Ak plánujete voliť SRDCE vlastenci a dôchodcovia - SLOVENSKÁ NÁRODNÁ JEDNOTA, toto by ste mali vedieť

11.9.2023 00:00

Predčasné parlamentné voľby sa blížia. V sérii článkov vám postupne prinesieme základné informácie o všetkých 25 subjektoch, ktoré 30. septembra 2023 zabojujú o hlasy Slovákov. Prečítajte si základné informácie o politickom subjekte SRDCE vlastenci a dôchodcovia - SLOVENSKÁ NÁRODNÁ JEDNOTA.

srdce.jpg
Foto: ta3

Aby sme zachovali objektívnosť, s použitím generátora náhodných čísel sme vyžrebovali poradie 25 politických subjektov, kandidujúcich v predčasných parlamentných voľbách, v akom o nich publikujeme články na webe ta3.com. Poradie teda nekorešponduje s ich prideleným číslom, s ktorým budú kandidovať.

Základné informácie

SRDCE vlastenci a dôchodcovia - SLOVENSKÁ NÁRODNÁ JEDNOTA je národne orientovaná a krajne pravicová politická strana, ktorá používa označenie SRDCE.

"Slováci, Slovenky, všetci, ktorí s hrdosťou vyslovujete pojem Slovensko! Pustili sme sa do neľahkej úlohy. Presvedčiť vás, občanov, ktorí viac nie ste ochotní akceptovať postupný úpadok tejto krajiny, spôsobený zlými rozhodnutiami politikov, že ešte má zmysel veriť. Presvedčiť vás, ktorí viac nie ste ochotní poslušne konzumovať médiami servírované informácie, že ešte má zmysel mať a bojovať za vlastný názor. Aj keď sa vás snažia presvedčiť, že ste v menšine. Nie ste! Zdvihnite sa a poďte voliť," píše sa na webovej stránke strany SRDCE.

Považuje sa za pokračovateľa strany SLOVENSKÁ NÁRODNÁ JEDNOTA – strana vlastencov, ktorá vznikla 14. januára 1991. Strana má sídlo v Bratislave.

Predsedom je Vladimír Zeman.

Program strany

Volebnému programu vyčlenilo SRDCE 7 strán, ktoré zdieľalo na svojom webe. Vybrali sme pre vás kľúčové body, ktoré chce presadiť po voľbách:

 Vytvoriť podmienky na posilnenie štátnej suverenity a identity Slovenskej republiky.

• Uplatňovať korektné nezávislé zahraničné vzťahy voči všetkým štátom sveta a Európskej únii.

• Obnoviť poľnohospodársku výrobu s cieľom dosiahnutia potravinovej sebestačnosti a potravinovej bezpečnosti.

• Vytvoriť podmienky na zvýšenie energetickej sebestačnosti Slovenskej republiky.

• Vytvoriť podmienky na ochranu životného prostredia, najmä lesov, pôdy, vody a ovzdušia.

• Zabrániť erózii pôdy a povodniam.

• Obnoviť bezplatné zdravotníctvo, prevádzkovať jednu štátnu zdravotnú poisťovňu.

• Odstraňovať korupciu, posilniť transparentnosť verejnej správy.

• Zaviesť hmotnú zodpovednosť politikov, obmedziť kolektívnu zodpovednosť.

• Založiť minimálne jednu štátnu banku bez účasti zahraničného kapitálu.

• Posilniť podmienky na zachovanie tradičnej kresťanskej orientácie občanov Slovenskej republiky, na rozvoj kultúry, umenia, folklóru, športu, ľudových tradícii a posilnenie národného podvedomia občanov Slovenska.

• Zabrániť nelegálnemu príchodu imigrantov na územie Slovenskej republiky.

• Bez súhlasu príslušných orgánov štátu neumožníme verejne vyznávať politický Islam ani žiadne iné sektárske náboženstvá.

• Vytvoriť podmienky na prioritný rozvoj rodiny, ochranu života, ľudských práv a slobôd, na zabezpečenie bezpečnosti občanov Slovenskej republiky.

Reklama a financie

Strana má verejný transparentný účet, na ktorom sa nachádzajú príspevky nielen od straníkov, ale aj sympatizantov strany. Z transakčnej histórie vyplýva, že na propagáciu volebnej kampane míňa tisíce eur. K 10. septembru disponuje čiastkou 7 354,64 eur.

Strana SRDCE by mala mať dve oficiálne facebookové stránky, jedna má vyše päťsto sledovateľov, druhá nula. Na svojom webe uvádza tú druhú, no členovia strany interaktujú s oboma a obe stránky sú rovnako aktívne.

Kandidátka strany

Na kandidátke strany sa nachádza presne 100 mien. Z prvého miesta kandiduje jej predseda Zeman, z druhého až piateho miesta kandidujú štyria podpredsedovia strany, a to konkrétne v tomto poradí: Jozef Tokár, Ondrej Kováč, Roman Fajer a na 5. je Peter Ružinský.

Predseda profesijných klubov strany Pavel Haulík kandiduje z 58. miesta. Členovia predsedníctva Allan Gavač a Ján Zetocha kandidujú zo 7. a 20. miesta a tretia členka predsedníctva Mária Stašková nie je uvedená na kandidátke.

Celý zoznam mien si môžete pozrieť nižšie:

Kandidátka strany by ta3 on Scribd

Témy: volby2023
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok