Brexit posilní britsko-poľské vzťahy, vyhlásila Mayová vo Varšave

TA3 TASR
28.7.2016 22:21

Poľsko a Veľká Británia chcú napriek rozhodnutiu občanov ostrovnej monarchie o odchode z Európskej únie prehĺbiť spoluprácu. Britská premiérka Theresa Mayová vo Varšave vyhlásila, že Brexit by nemal zoslabiť, ale posilniť britsko-poľské vzťahy.

Za strategického partnera označila Veľkú Britániu pri tejto príležitosti poľská premiérka Beata Szydlová a dodala, že to tak bude aj v budúcnosti. Mayová pripomenula, že Poľsko bolo vlani druhým najväčším obchodným partnerom Veľkej Británie, a spoločne s predsedníčkou poľskej vlády zdôraznila význam úzkych hospodárskych kontaktov.

Hostka z Londýna súčasne vo Varšave ubezpečila, že viac ako 850.000 Poliakov žijúcich na Britských ostrovoch je naďalej vítaných. "Vážime si ich príspevok k rozvoju našej krajiny a odsudzujeme útoky voči poľskej komunite po plebiscite," povedala britská premiérka.

Podobne ako v Bratislave aj v poľskej metropole Theresa Mayová na margo práv občanov iných krajín Európskej únie na území Veľkej Británie zdôraznila princíp vzájomnosti. Prisťahovalci budú môcť zostať, ak sa zachovajú práva Britov žijúcich v iných členských štátoch EÚ, vyplynulo z jej slov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok