Vo Veľkom Krtíši bol koncentračný tábor, tvrdí Fico. Vláde sa vraj situácia s migrantmi vymkla spod kontroly

ta3/Patrik Mindžák
7.9.2023 13:49 , Aktualizované: 8.9.2023 12:28

Poslancom sa nepodarilo otvoriť ani jednu z troch mimoriadnych schôdzí. Týkali sa situácií s migrantmi, pediatrami a novely Trestného zákona. O nich porozprávali v relácii Téma Robert Fico (Smer-SSD) a Marián Viskupič (SASKA).

téma
ta3

Politikárčenie pred voľbami

"Poslanci rozpadnutej vládnej koalície nemajú záujem o migrácii rokovať, lebo vedia, že zlyhali," uviedol Fico s tým, že sa "presadzuje progresivistická liberálna teória, že všetkých nelegálnych migrantov treba pustiť na územie Slovenska so všetkými dôsledkami, ktoré teraz vidíme".

Viskupič súhlasí, že aktuálny problém s migrantmi je akútny. Vláda podľa neho nemala čakať až do chvíle, keď sa stali politickým predvolebným problémom.

Schôdzu však SASKA nepodporila, keďže tvrdí, že ide o politikárčenie. Ako jedno z možných riešení videl Viskupič v prípadnom uzavretí hraníc s Maďarskom.

Uzatvorí Česko hranice?

Obaja aktéri sa zhodli, že sa musia obnoviť hraničné kontroly na úseku okolo 200 kilometrov. Pridať by sa mali aj policajné a vojenské hliadky, aby to odradilo migrantov od prechodu do našej krajiny.

"To, čo som videl vo Veľkom Krtíši, bol koncentračný tábor. Ľudia tam boli tri dni bez jedla, ležali na zemi, nemali ani prikrývky," opísal situáciu Fico.

Obáva sa, že pokiaľ zatvorí Nemecko hranice s Českom, náš sused urobí to isté s nami. "Vláda urobila zo Slovenska prevádzačskú krajinu a dopustila sa tak zločinu," vyhlásil šéf Smeru.

Viskupič sa s Ficom zhodli, že Európska únia by mala pomôcť krajinám, odkiaľ migranti prichádzajú, najmä čo sa týka zdravotnej starostlivosti.

Celú reláciu Téma s Robertom Ficom a Mariánom Viskupičom si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok