Rubialesovi sa komplikuje život pre bozk. Futbalistka na neho podala trestné oznámenie

ta3/Lenka Klobučníková
6.9.2023 17:34 , Aktualizované: 6.9.2023 20:36

Luis Rubiales pobozkal Jenni Hermosovú na pery po španielskom finále majstrovstiev sveta, čo podľa nej nebolo konsenzuálne, informuje o tom BBC.

WWCup_Spain_Soccer_Rubiales601045.jpg
TASR/AP

Toto obvinenie znamená, že 46-ročnému mužovi hrozí trestné stíhanie. Španielska prokuratúra začala 29. augusta predbežné vyšetrovanie, či incident predstavuje trestný čin sexuálneho napadnutia, píše BBC.

Podanie trestného oznámenia

V tom čase najvyšší španielsky trestný súd uviedol, že otvára vyšetrovanie v zmysle "jednoznačnosti", kde je potrebné určiť právny význam. BBC uvádza, že futbalistka Hermosová podala sťažnosť v utorok.

"Vzhľadom na verejné vyhlásenia Jennifer Hermoso, sexuálny akt, ktorému bola vystavená Luis Rubiales, nebol konsenzuálny," uvádza sa vo vyhlásení.

Kontaktujú ju experti

Doplnilo, že právni experti ju tiež kontaktujú, "aby jej ponúkli možnosť súdneho konania, čo jej poskytne možnosť obrátiť sa do 15 dní na prokurátorov Národného súdu so žiadosťou o informácie o svojich právach ako obete údajného sexuálneho napadnutia, ak by chcela podať žalobu."

Čo je vo vyhlásení?

Vo vyhlásení sa ďalej uvádza: "Pre pokračovanie vo veci sexuálneho napadnutia, obťažovania alebo sexuálneho zneužívania bude potrebné, aby poškodená alebo jej právny zástupca podal žalobu, prípadne žiadosť na prokuratúru."

Odmietol rezignovať

Rubiales, ktorý sa pred bozkom chytil za rozkrok pri oslave výhry Španielska 1:0 nad Anglickom, opakovane odmietol rezignovať na svoju funkciu.

TAD začal trestné stíhanie

V piatok španielsky národný športový tribunál (TAD) proti nemu začal trestné stíhanie a rozhodol, že bozkom sa dopustil "závažného previnenia."

Odchod hráčov

Asi 81 hráčov Španielska, vrátane všetkých 23 víťazov Svetového pohára, uviedlo, že už nebudú hrať za tím, kým bude Rubiales riadiť.

Odvolali aj Vilda

Koncom tohto mesiaca by mali hrať kvalifikáciu Ligy národov UEFA, pričom zápasy proti Švédsku a Švajčiarsku budú 22. a 26. septembra.

V utorok bol odvolaný hlavný tréner Španielska, víťaz Svetového pohára Jorge Vilda - považovaný za blízkeho spojenca Rubialesa - a jeho nástupcom je Montse Tome.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok