Aktualizujeme Slovensko

Spoznal svoj rozsudok. Pedagóg, ktorý postrelil študentku, je vinný

ta3, TASR
5.9.2023 12:56

V prípade obžalovaného pedagóga Vladimira Šeparneva, ktorý postrelil študentku Akadémie Policajného zboru, bude nariadené hlavné pojednávanie. Proti trestnému rozkazu vydanému Mestským súdom Bratislava I bol podaný odpor. Potvrdil to hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Upozornila na to televízia Markíza.

Pedagóg, ktorý postrelil kadetku, už zažil podobný incident. Policajná akadémia ho ututlala
TASR/Michal Svítok

Ďalšie pojednávanie

Súd ešte v polovici augusta uznal Šeparneva trestným rozkazom za vinného z prečinu ublíženia na zdraví. Dostal trojročný podmienečný trest odňatia slobody so štvorročnou skúšobnou dobou a probačným dohľadom.

"Trestný rozkaz nie je právoplatný, prokurátor, poškodená, ako aj obvinený podali odpor. Keďže vo veci bol podaný odpor, samosudca v tejto veci nariadi termín hlavného pojednávania," priblížil hovorca.

Rôzne odškodnenia

Súčasťou trestného rozkazu bolo aj obmedzenie spočívajúce v zákaze vykonávania funkcie alebo povolania, pri ktorých dochádza k manipulácii so strelnými zbraňami.

Obvineného súd zároveň zaviazal poškodenej nahradiť škodu v sume 46 031,20 eur, poškodenému rezortu vnútra 1 285,86 eura a poškodenej poisťovni Dôvera 28 284,90 eur.

Obžaloba na Šeparneva bola podaná pre prečin ublíženia na zdraví závažnejším spôsobom konania porušením dôležitej povinnosti.

Študentka prvého ročníka policajnej akadémie bola postrelená 1. marca počas streleckého krúžku. K udalosti došlo v Bratislave v priestoroch streleckého polygónu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok