Pedagóg, ktorý postrelil kadetku, už zažil podobný incident. Policajná akadémia ho ututlala

ta3 sme.sk
2.5.2023 08:25

Učiteľ z Akadémie Policajného zboru, ktorý začiatkom marca postrelil kadetku Michaelu, už v minulosti zažil podobný incident. Upozornil na to denník SME. Na vyučovacej hodine Vladimíra Šeparneva padol náhodný výstrel zo služobnej zbrane už v roku 2021.

Pedagóg, ktorý postrelil kadetku, už zažil podobný incident. Policajná akadémia ho ututlala
TASR/Michal Svítok

SME píše, že "na hodine sa učili zaobchádzať so zbraňami, konkrétne so samopalom vzoru 58. Používali pri tom školské náboje, ktoré im rozdal Šeparnev. Výcvik prebiehal na školskom streleckom polygóne". Študenti uviedli, že náboje neobsahovali strelný prach, no výcvik sa nekonal podľa štandardných pravidiel. Mali strieľať do priestoru, kde sa nachádzali iní študenti a aj Šeparnev. Študent, ktorý vystrelil zo samopalu, v ktorom bol aj ostrý náboj, však nikoho netrafil. Kým strela skončila v plechovej skrini, mala preletieť niekoľkými stenami. 

Ako uvádza ďalej SME, "Šeparnev sa následne údajne prišiel poďakovať danému študentovi za to, že ho nezastrelil". Nie je jasné, ako sa medzi použité náboje dostal aj ostrý. Incident vraj škola ututlala a policajná inšpekcia sa k nemu dostala na základe tohtoročného vyšetrovania prípadu postrelenej kadetky Michaely.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok