Účasť na olympiáde v Riu odriekli ďalší známi športovci

TASR
16.7.2016 10:38

Aktuálna sedmička tenisového rebríčka ATP a finalista tohtoročného Wimbledonu Kanaďan Miloš Raonič sa nepredstaví na OH 2016 v Riu de Janeiro pre obavy z vírusu zika.

Účasť na olympiáde v Riu odriekli ďalší známi športovci
SITA/AP

"Ťažko sa mi oznamuje, že sa nezúčastním OH 2016. Po rozhovoroch s rodinou a trénermi som sa takto rozhodol z viacerých zdravotných rizík, vrátane neistoty týkajúcej sa vírusu zika," povedal na margo svojho rozhodnutia Raonič. Namiesto Raoniča bude vo štvorhre reprezentovať Kanadu skúsený Daniel Nestor, ktorého partnerom bude Vasek Pospisil.

Rumunská tenistka a aktuálne piata najlepšia hráčka rebríčka WTA Simona Halepová je ďalšia športovkyňa, ktorá sa pre obavy z vírusu zika nepredstaví na OH 2016 v Riu de Janeiro. Informáciu priniesol oficiálny web WTA.

Halepová informovala o odrieknutí svojej účasti prostredníctvom sociálnej siete Facebook: "Dôvod, prečo som sa tak rozhodla, je nebezpečenstvo vírusu zika. Po viacerých diskusiách s mojou rodinou a doktormi sme prišli k tomu, že je to pre moju kariéru a zdravie príliš veľké riziko. Rodina je pre mňa veľmi dôležitá a nemôžem riskovať, že po ukončení mojej tenisovej kariéry nebudem môcť otehotnieť."


Rumunská tenistka na predchádzajúcich OH v Londýne skončila už v prvom kole, keď prehrala zápas s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok